Moliūgų sezono neįsivaizduojame be trintos sriubos. Tačiau šį kartą dalinamės naujiena – moliūgų saldainių receptu. Pažadame, patiks visai šeimai. Už receptą dėkojame skaitytojai Daliai.
Sudėtis:
2 kg moliūgo (jau paruošto); 1 kg cukraus;
1 šaukšto citrinos rūgšties;
trupučio vanilės;
2 citrinų žievelių.
Gaminimas:
Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas, supjaustykite plokščiais gabaliukais ir užpilkite cukrumi, citrinos rūgštimi, sudėkite visus prieskonius ir gerai išmaišykite.
Palikite pastovėti per naktį. Rytą nupilkite atsiradusį sirupą į puodą ir užvirkite. Verdantį sirupą užpilkite ant moliūgo gabaliukų ir palikite pastovėti 10–12 valandų. Tada virkite moliūgų gabaliukus ant silpnos ugnies, kol šie paskaidrės, bet neištiš.
Išgriebkite, gerai nuvarvinkite ir džiovinkite. Galite džiovinti ir elektrinėje džiovyklėje.