Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!

Dienos receptas: salotos su krevetėmis

Šias salotas su krevetėmis drąsiai galima vadinti kitokia Cezario salotų versija. Tiesa, tik ši gal net gardesnė. Kviečiame gaminti ir ragauti.

Salotos su krevetėmis

Ingredientai

Salotos: geriausiai tinka romaninės salotos. Galite naudoti ir aisbergo ar kitas jūsų mėgstamas salotas

Krekeriai: krekerių galite įsigyti parduotuvėje arba pasigaminti namuose. Supjaustykite kubeliais kelias riekeles batono ir paskrudinkite keptuvėje. Galite pasigaminti skrebutį ir orkaitėje. Nepamirškite pagardinti alyvuogių aliejumi ir patrinti česnaku.

Krevetės: geriausiai rinktis pilkos spalvos, nevirtas krevetes. Jos būna pačios skaniausios. Rožinės spalvos krevetės jau būna išvirtos, dažnai kietos, nes pervirtos. Tokias krevetes kepant ir šildant jos dar daugiau susitraukia ir sukietėja. Rinkitės nevirtas, pilkas krevetes.

Kiaušiniai: kiaušiniai nuostabiai dera su kietuoju sūriu. Susiraskite ūkininką ir įsigykite kaimiškų kiaušinių. Jų skonis kaip diena ir naktis skiriasi nuo parduotuvinių.

Sūris: prie šių salotų geriausiai dera kietasis sūris. Pasirinkite savo mėgstamiausią. Man skaniausia itališkas Parmigiano.

Alyvuogės: šioms salotoms naudoju tik kelias juodąsias alyvuoges.

Pomidorai: jų galite ir nedėti. Jei naudosite rinkitės vyšninius arba slyvinius pomidorus.

Padažas: naudoju naminį savo gamintą garstyčių medaus padažą. Jeigu Jums nepatinka šis padažas, tiesiog salotas sumaišykite su kokybišku majonezu.

Salotoms reikės

  • 1 romaninės salotos
  • saujos česnakinių krekerių arba skrudinto batono
  • 6 vnt nevirtų pilkos spalvos tigrinių krevečių
  • 2 kaimiškų kiaušinių
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 šaukštų sviesto
  • 100 g kietojo sūrio
  • 3 vyšninių pomidorų jei mėgstate
  • 3 juodųjų alyvuogių
  • daigų papuošimui

Garstyčių – medaus padažui

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto ekologiško obuolių sidro acto
  • 1 arbatinio šaukštelio garstyčių
  • 1 arbatinio šaukštelio medaus
  • 1 skiltelės česnako

Padažo receptas čia: Garstyčių medaus padažas

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt

Mano išsaugoti straipsniai