Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Plikyti lietiniai – minkšti ir gardūs

Plikyti lietiniai
Plikyti lietiniai

Plikyti lietiniai – tai ypatingai švelnūs, minkšti ir ploni blynai, kurie tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems įdarams. Jie išsiskiria tuo, kad į tešlą pilamas verdantis vanduo – būtent tai suteikia jiems ypatingą tekstūrą.

Patiekalų pintinė šeimai receptas.

Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 2 stiklinės miltų
  • 2 stiklinės pieno
  • 1 stiklinė verdančio vandens
  • 1 valg. š. cukraus (jei norite saldžiau – dėkite daugiau)
  • Žiupsnelio druskos
  • Vanilės pagal skonį
  • 3 valg. š. sviesto arba aliejaus
Plikyti lietiniai
Plikyti lietiniai

Gaminimo eiga:

  1. Išplakite kiaušinius.
    Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus, druskos, vanilės ir gerai išplakite.
  2. Įmaišykite dalį pieno ir miltų.
    Į kiaušinių plakinį supilkite stiklinę pieno ir palaipsniui įmaišykite stiklinę miltų.
  3. Sudėkite likusius ingredientus.
    Įpilkite dar vieną stiklinę pieno ir likusius miltus.
  4. Plikymas.
    Į tešlą, nuolat maišydami, supilkite stiklinę verdančio vandens, kuriame ištirpintas sviestas arba įpiltas aliejus.
  5. Kepimas.
    Tešla turi būti skysta, tinkama kepti plonus lietinius. Kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol blyneliai įgaus auksinę spalvą.