Plikyti lietiniai – minkšti ir gardūs

Plikyti lietiniai
Plikyti lietiniai

Plikyti lietiniai – tai ypatingai švelnūs, minkšti ir ploni blynai, kurie tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems įdarams. Jie išsiskiria tuo, kad į tešlą pilamas verdantis vanduo – būtent tai suteikia jiems ypatingą tekstūrą.

Patiekalų pintinė šeimai receptas.

Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 2 stiklinės miltų
  • 2 stiklinės pieno
  • 1 stiklinė verdančio vandens
  • 1 valg. š. cukraus (jei norite saldžiau – dėkite daugiau)
  • Žiupsnelio druskos
  • Vanilės pagal skonį
  • 3 valg. š. sviesto arba aliejaus
Plikyti lietiniai
Plikyti lietiniai

Gaminimo eiga:

  1. Išplakite kiaušinius.
    Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus, druskos, vanilės ir gerai išplakite.
  2. Įmaišykite dalį pieno ir miltų.
    Į kiaušinių plakinį supilkite stiklinę pieno ir palaipsniui įmaišykite stiklinę miltų.
  3. Sudėkite likusius ingredientus.
    Įpilkite dar vieną stiklinę pieno ir likusius miltus.
  4. Plikymas.
    Į tešlą, nuolat maišydami, supilkite stiklinę verdančio vandens, kuriame ištirpintas sviestas arba įpiltas aliejus.
  5. Kepimas.
    Tešla turi būti skysta, tinkama kepti plonus lietinius. Kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol blyneliai įgaus auksinę spalvą.

Ar patiko straipsnis?