Plikyti lietiniai – tai ypatingai švelnūs, minkšti ir ploni blynai, kurie tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems įdarams. Jie išsiskiria tuo, kad į tešlą pilamas verdantis vanduo – būtent tai suteikia jiems ypatingą tekstūrą.
Patiekalų pintinė šeimai receptas.
Reikės:
- 4 kiaušinių
- 2 stiklinės miltų
- 2 stiklinės pieno
- 1 stiklinė verdančio vandens
- 1 valg. š. cukraus (jei norite saldžiau – dėkite daugiau)
- Žiupsnelio druskos
- Vanilės pagal skonį
- 3 valg. š. sviesto arba aliejaus

Gaminimo eiga:
- Išplakite kiaušinius.
Į dubenį įmuškite kiaušinius, įberkite cukraus, druskos, vanilės ir gerai išplakite. - Įmaišykite dalį pieno ir miltų.
Į kiaušinių plakinį supilkite stiklinę pieno ir palaipsniui įmaišykite stiklinę miltų. - Sudėkite likusius ingredientus.
Įpilkite dar vieną stiklinę pieno ir likusius miltus. - Plikymas.
Į tešlą, nuolat maišydami, supilkite stiklinę verdančio vandens, kuriame ištirpintas sviestas arba įpiltas aliejus. - Kepimas.
Tešla turi būti skysta, tinkama kepti plonus lietinius. Kepkite įkaitintoje keptuvėje, kol blyneliai įgaus auksinę spalvą.