Patiekalui nereikia beveik jokių pastangų, labiausiai patiko tai, kad vištiena kepta orkaitėje, vadinasi, be jokių riebalų. Išties rekomenduoju, nes skonis pasakiškas!
Reikia:
Vištienos krūtinėlės (abiejų puselių);
Stiklinės natūralaus jogurto ar kefyro (aš naudojau pasukas);
Prieskonių (naudojau vištienos prieskonius, druską, česnakinius pipirus, itališkų prieskonių mišinį);
5 v.š. kukurūzų miltų (galima ir paprastų);
5 v.š. maltų džiūvėsėlių;
50 g tarkuoto “Džiugo”;
1 kiaušinio,
Eiga:
Vištieną supjaustyti maždaug 2-3 cm juostelėmis. Prieskonius sumaišyti su pasukomis ir užpylus ant vištienos palaikyti pernakt sandariame inde. Prieš ruošiantis kepti, nupilti pasukas.
Kiaušinį išplakti su žiupsneliu druskos. Į džiūvėsėlius berti sūrį. Vištienos gabalėlius apvolioti miltuose, tada kiaušinyje ir galiausiai džiūvėsėliuose, dėti ant kepimo popieriumi ištiestos skardos ir kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Kaip panaudosite vištieną – fantazijos reikalas. Galima pjaustyti ją į salotas, galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su daržovėmis ar ryžiais. Taip pat galima pasigaminus padažą tiesiog patiekti kaip užkandį.
Skanaus