PRISIJUNK prie grupės SODAS DARŽAS KIEMAS

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Jokios chemijos ir jokių E – namuose kepame spalvotus lietinius

Tai ne tik spalvoti, bet ir maistingi lietiniai, praturtinti trijų rūšių daržovėmis ir taip pat uogomis.

Jeigu norisi blynams suteikti tik spalvą ir kad blynų konsistencija išliktų glotni ir plona, tešlą nuspalvinti galima ir tų pačių daržovių sultimis.

Tešlai reikės:

– 4 kiaušinių;

– 1 v.š. cukraus;

– žiupsnelio druskos;

– 750 ml pieno;

– 420 g miltų (apie 3 stiklinių);

– 2 v.š. aliejaus.

Tešlą gaminame tradiciškai ir labai paprastai: išplakame kiaušinius, beriame cukrų, druskos, pilam pieną, išplakam, ir toliau plakdami po truputį suberiam miltus. Tada tešlą paliekame pastovėti 20-30 minučių. Prieš kepant į tešlą įmaišome ir aliejų.

Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Spalvoms reikės (1/4 arba 1/3 tešlos):

– raudonai spalvai: orkaitėje kepto arba išvirto burokėlio (iki 100 g ir šaukštelio kakavos);

– žaliai spalvai: saujos šaldytų špinatų;

– geltonai spalvai: 1 nedidelės morkos ir šaukštelio ciberžolės;

– mėlynai spalvai: šaldytų mėlynių.

Burokėlį, špinatus ir morką sutriname trintuvu. Prieš tai įpilame šlakelį vandens į kiekvieną – tada susitrins iki gražesnės konsistencijos, o ir tešlos vėliau nebereikės skiesti. Mėlynes aš ištryniau jau įdėjusi į pačią tešlą.

Blynų tešlą padaliname į keturias dalis (arba tiek, kiek spalvų darysime). Į kiekvieną sudedame atitinkamai trintą burokėlį su šaukšteliu kakavos, trintus špinatus, trintą morką su ciberžole bei mėlynes. Tešlas galima dar kartą pertrinti trintuvu, kad spalvos gražiau įsilietų.

Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Kepimas

Idealiausia kepti keptuvėje su nepridegančia danga, nes riebalai, sakoma, šiek tiek išblukina spalvą – taigi, riebalų naudoti minimaliai (net ir per Užgavėnes!). Taip pat nereikėtų kepti ant kaitrios ugnies, kad rusvumas nesugadintų norimo atspalvio.

Kantriai iškepame visus blynus ir skanaujame! Jei norime, pasidarome su mėgstamais įdarais ir dar kartą lengvai pašildome keptuvėje.

Užteks 4-6 porcijoms, priklausomai gaminsim su įdaru ar be jo.

Pagal atitinkamos spalvos išgautą skonį, labiausiai tinkančius įdarus paskirstau taip:

– burokėlių lietiniai – su pakepintos maltos mėsos įdaru;

– špinatų lietiniai – su česnakinės varškės įdaru;

– morkų lietiniai – tinka su saldesniu įdaru, gali būti saldžios varškės ar bananų įdaras;

– mėlynių lietiniai – valgyti tiesiog vienus, su uogiene, grietine, medumi.

Sukaramele.blogspot.lt nuotr.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai