Vitražiniai sausainiai šimtu procentų yra vaikų šventės skanumynas.

Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, 3 pietų receptai šeimoms, auginančioms mažus vaikus
3 užkandžiai šventiniam stalui
Vitražiniais galite iškepti bet kuriuos sviestinės, lengvai kočiojamos tešlos sausainius, aš pateikiu vieną iš daugelio šiam vitražiniam-sausaininiam atvejui tinkamų receptų. Saldainius rinkitės skaidrius ir spalvotus, aš naudojau jau mano vaikystėje populiarumo trūkumu nesiskundusius Bon Pari. Jei norite ryškesnės „vitražų“ spalvos – saldainius dėkite ne iš karto, o į šiek tiek pakeptus sausainukus – likus 5 minutėms iki iškepant.
Reikės:
1/2 stiklinės cukraus;
150 g sviesto;
1 kiaušinio;
1 šaukštelio maltos vanilės;
320 g miltų;
1/4 šaukštelio druskos;
0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
skaidrių, spalvotų ledinukų.
Kepame vitražinius sausainius:
1. Sviestą su cukrumi išplakame iki vientisos, purios masės. Įdedame kiaušinį ir maltą vanilę ir dar paplakame.

2. Kitame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir druska. Gautą mišinį supilame į sviesto masę ir viską gerai išsukame virtuvės kombainu arba išminkome rankomis. Tešlą dedame į šaldytuvą 30 minučių.

3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Iškočiojame tešlą iki 7 mm storio, formelėmis išpjaustome sausainius, dedame juos į kepimo popierumi išklotą kepimo skardą, mažesnėmis formelėmis išpjauname viduriukus. Į išpjautus sausainių viduriukus dedame sutrupintus (suvyniojus į maistinę plėvelę keli smūgiai virtuviniu plaktuku) arba sveikus ledinukus (šie tinka tam atvejui, kai sausainių skylės didesnės). Karštoje orkaitėje ledinukai išsilydo ir pilnai užpildo skyles sausainiuose. Kepame orkaitėje apie 10-12 minučių, kol sausainiai gražiai paruduoja.

O jei norite visai vaikus iš koto išversti, vitražinius sausainius galite dar ir natūraliai spalvotu glajumi nudažyti!