Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Cukinijų pyragas

Cukinijų pyragas, kuriam iškepti nereikia daug mokslo

Trijų vaikučių mamos Saulės cukinijų pyrago receptas nustebins savo paprastumu bei gardumu. Ilgai nedelskite ir išbandykite.

Reikės:

– 350g miltų;

– 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;

– 100 g sūrio “Džiugas”;

– 400 g tarkuotos cukinijos;

– 2 kaušinių;

– 130 ml aliejaus;

– po 0,5 šaukštelio druskos, pipirų, raudonėlio, kmynų;

– po saują moliūgų, saulėgrąžų sėklų (galima dėti smulkintų saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių, krapų.)

TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Pyragas “greitukas”, kuris patiks ir visko mačiusiems
Saulės kibinai: gardūs ir nesunkiai pagaminami

Dubenyje cukiniją sutarkuojame, supilame aliejų, įmušame kiaušinius, suberiame sūrį ir visus prieskonius, taip pat sėklas.

Atskirame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais. Suberiame į cukinijų masę ir gerai išmaišom. Gaunasi tiršta masė.

Ją sukrečiame į pailgą kepimo formą ištepta sviestu ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.

www.saulesreceptai.lt

Mano išsaugoti straipsniai