Trijų vaikučių mamos Saulės cukinijų pyrago receptas nustebins savo paprastumu bei gardumu. Ilgai nedelskite ir išbandykite.
Reikės:
– 350g miltų;
– 1,5 šaukštelio kepimo miltelių;
– 100 g sūrio “Džiugas”;
– 400 g tarkuotos cukinijos;
– 2 kaušinių;
– 130 ml aliejaus;
– po 0,5 šaukštelio druskos, pipirų, raudonėlio, kmynų;
– po saują moliūgų, saulėgrąžų sėklų (galima dėti smulkintų saulėje džiovintų pomidorų, alyvuogių, krapų.)
TAIP PAT IŠBANDYKITE:
Pyragas “greitukas”, kuris patiks ir visko mačiusiems
Saulės kibinai: gardūs ir nesunkiai pagaminami
Dubenyje cukiniją sutarkuojame, supilame aliejų, įmušame kiaušinius, suberiame sūrį ir visus prieskonius, taip pat sėklas.
Atskirame inde sumaišome miltus su kepimo milteliais. Suberiame į cukinijų masę ir gerai išmaišom. Gaunasi tiršta masė.
Ją sukrečiame į pailgą kepimo formą ištepta sviestu ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.