Kaip pasigaminti namuose bulvių traškučių, kurie, net nėra abejonės, būtų gerokai sveikesni už parduotuvėje perkamus.

Parsisiųskite programėles telefonams štai čia: „iPhone“, Varškės apkepas, kurios skonis prilygsta skaniausiam pyragui
Pyragėliai su obuoliais, kurie nuo stalo dingsta pirmi
Reikės:
-
apie 500 ml aliejaus gruzdinimui,
-
300 g nuskustų bulvių,
-
druskos pagal skonį,
-
Provanso žolelių.

Gaminame naminius bulvių traškučius:
-
Bulves supjaustome kuo ploniau: 1-3 mm storio reikelėmis ir sumetame į ledinį vandenį – kad būtų kaip reikiant šalta, aš į vandenį pridedu ledukų iš šaldiklio. Po kelių minučių bulves ištraukiame ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais.
-
Didelėje gilioje keptuvėje ar gruzdintuvėje įkaitiname aliejų iki 190 laipsnių.
-
Dedame bulves į keptuvę mažomis porcijoms ir gruzdiname 3-5 minutes, kol bulvytės taps traškios ir auksinės. Kiaurasamčiu išgriebiame ir sudedame ant popierinio rankšluosčio, nusausiname.
-
Prieš dedant kitą bulvyčių porciją, leidžiame aliejui vėl kaip reikiant įkaisti.
-
Naminius bulvių traškučius apibarstome atsargiai įtrindami druska bei Provanso žolelėmis ir mėgaujamės.