Šis skanus pyragas puikiai tinka savaitgaliui – ir svečiams pavaišinti, ir save palepinti.
Šokoladinei masei reikia:
125 g kambario temperatūros sviesto;
215 g cukraus;
2 kiaušinių;
80 g miltų;
20 g kokoso miltų (jeigu neturite, tada dėkite iš viso 100 g miltų);
30 g saldžiavaisio pupmedžio miltelių (kakavos pakaitalo) arba paprastos kakavos;
1/2 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelio druskos;
50 g ištirpinto juodo šokolado;
50 g sutrupintų graikiškų riešutų.
TAIP PAT IŠBANDYKITE:
2 ypatingi receptai iš bulvių visai šeimai
Skanūs ir lengvai pagaminami kibinai
Varškės masei reikia:
50 g kambario temperatūros sviesto;
150 g varškės;
65 g cukraus;
1 v.š. miltų;
1 kiaušinio.
Kaip gaminti?
Ruošiame šokoladinę masę: sviestą išplakame su cukrumi iki purios masės. Į šią masę mušame kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakame.
Miltus sumaišome kokoso miltais ir saldžiavaisio pupmedžio milteliais (kakava), kepimo milteliais, druska bei trupintais riešutais ir sujungiame su sviesto mase.
Ištirpiname šokoladą ir šį taip pat įmaišome į bendrą masę.
Daugiau nei pusę masės paskleidžiame į kepimo formą, ant jos dedame varškės masę ir tada likusią šokoladinę masę, kurią dėjau šaukšto pagalba ir paskui atsargiai išlyginau.
Varškės masės paruošimas: išplakame varškę su sviestu ir subėriant likusius produktus viską išplakame.
Kepame įkaitintoje 175 laipsnių orkaitėje apie 50 min.
Skanaus!