Mūsų portalo bičiulė, dviejų vaikų mama Jelena siūlo dar vieną moliūgų sriubos variantą. Išbandykite, gal patiks ir jums.
Reikia:
2 nedidelių morkų;
Svogūno;
5 cm dydžio imbiero šaknies gabaliuko;
200 ml kokosų pieno;
Moliūgo sėklų ir džiovintų čili prieskonių.
Kaip gaminti?
Apkepame smulkintus svogūnus ir 2 nedideles tarkuotas morkas, dedame tarkuotos 5 cm imbiero šaknies, kubeliais pjaustytą moliūgą ir viską kepame apie 5 minutes.
Dedame daržoves į puodą, užpilame verdančiu vandeniu arba daržovių sultiniu, kad beveik apsemtų daržoves, verdame, kol jos bus minkštos (apie 10 minučių).
Viską sutriname trintuvu, pilame 200 ml kokoso pieno ir užverdame.
Pilame į lėkštes, barstome skrudintomis moliūgo sėklomis ir džiovintais čili prieskoniais.
Jelenos Rimavičienės nuotr.
Sriuba puikiai tinka ir mažiems vaikams, tik, žinoma, nedėkite imbiero ir patiekite be moliūgo sėklų ir čili!
Skanaus!