Trijų vaikučių mama Saulė ir vėl mums dovanoja savo mėgstamą šeimos receptą. Tai – šokoladiniai sausainių triufeliai, arba tinginys kitaip.
Reikia:
1 pakelio sausainių “Gaidelis”;
200 g juodo šokolado;
100 g sviesto;
sauja riešutų (kokius tik mėgstate).
TAIP PAT SKAITYKITE:
Tai, ką verta žinoti apie skaniuosius persimonus
Mano gimdymo istorija: kaip aš gimdžiau prieš 44 metus

Kaip daryti?
Sausainius sumalame iki trupinių, riešutus susmulkiname.
Šokoladą su sviestu ištirpiname ir supilame ant sausainių ir riešutų.
Viską gerai išmaišome, kol masė tampa drėgna.
Tuomet dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Ištraukę imame po nedidelį gabalėlį masės ir formuojame rutuliukus (masė nėra labai lipni, tačiau paspaudus tarp rankų susilipina).
Dedame rutuliukus į formeles ir kišame vėl į šaldytuvą kelioms valandoms kad sustingtų.
Štai ir viskas! Greita, paprasta ir skanu.