Trijų vaikų mama Saulė dalijasi savo šeimos pamėgtu desertu – šokoladiniais sausainių triufeliais. Tai greitas ir paprastas tinginio receptas kitaip, kuris patiks visai šeimai.
Tinginiui reikės:
-
1 pakelio sausainių „Gaidelis“;
-
200 g juodojo šokolado;
-
100 g sviesto;
-
saujos mėgstamų riešutų.
Kaip gaminti tinginį?
-
Sausainius sumalkite iki trupinių, riešutus susmulkinkite.
-
Šokoladą ištirpinkite kartu su sviestu ir supilkite ant sausainių bei riešutų.
-
Viską gerai išmaišykite, kol masė taps drėgna.
-
Padėkite masę į šaldytuvą pusvalandžiui.
-
Iš atvėsusios masės rankomis formuokite rutuliukus.
-
Sudėkite triufelius į formeles ir vėl dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, kad sustingtų.
Rezultatas
Vos keli ingredientai ir turite nepaprastai gardžius sausainių triufelius – desertą, kuris tirpsta burnoje. Greita, paprasta ir labai skanu!
