Vaikai mėgsta saldumynus, ir tėvams neretai būna sunku atsispirti jų prašymams nupirkti kokį E prifarširuotą saldėsį. Saldainių receptas, kurį siūlome, yra pakankamai sveikuoliškas, ypač, jei lyginsime su pirktais saldainiais. Be to, yra dar vienas privalumas – į saldainiukų gamybą galima įtraukti ir vaikus.
Šio patiekalo kilmė – ispaniška. Recepte dera du, rodos, nesuderinami dalykai: saldėsiai ir… bulvės. Koks rezultatas juos sudėjus į vieną, sužinosite namuose pasigaminę saldainiukų.
Jeigu pagaminę saldainius niekam nesakysite, ko tiksliai į juos dėjote, greičiausiai niekas ir neatspės.
Saldainiams reikės:
-
250 g migdolų;
-
175 g cukraus;
-
70 g bulvių;
-
2 kiaušinių.
Kaip gaminti saldainius?
-
Bulvę išvirkite su lupena, nulupkite ir sutrinkite.
-
Migdolus sutrinkite iki miltų (šiek tiek pasilikite apvoliojimui).
-
Sumaišykite migdolų miltus su trinta bulve.
-
Į masę įmuškite vieną išplaktą kiaušinį su cukrumi ir viską gerai išmaišykite.
-
Tešlą suvyniokite į maisto plėvelę ir padėkite 3 valandoms į šaldytuvą.
-
Iš atvėsusios masės formuokite rutuliukus, apvoliokite juos išplaktame kiaušinyje ir maltuose migdoluose.
-
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
-
Išėmę ataušinkite ir patiekite.
Rezultatas
Traškūs, kvapnūs ir neįprasto skonio migdoliniai saldainiai su bulvėmis taps puikiu desertu bet kokia proga.
