Pusryčiams arba vakarienei valgyti grūdų košes – sveika ir naudinga. O jeigu pabodusią avižų košę paskaninsime netikėtu komponentu, ją vaikas gali pamėgti iš naujo.
Avižų košė su moliūgu
Reikia:
– 1 puodelis vandens;
– 1/3 puodelio avižų dribsnių;
– 1/4 puodelio moliūgų tyrelės;
– 2 valgomųjų šaukštų migdolų;
– cinamono;
– 2 valgomųjų šaukštų rudojo cukraus;
– muskatinio riešuto;
– šiek tiek druskos.
Paprastas būdas paįvairinti avižinę košę – pagardinti ją cinamonu, riešutais bei moliūgu. Košė gaminama taip: moliūgas, supjaustytas gabaliukais arba pakepamas orkaitėje, arba apverdamas pasūdytame vandenyje. Po to atvėsus sutrinamas iki tyrelės konsistencijos. Pakepinti migdolus (orkaitėje arba sausoje keptuvėje), po to sutrinti.
Į verdantį vandenį įdėti avižų dribsnius ir pavirti, kiek rekomenduojama ant pakelio. Į puodą sudėti cukrų, moliūgą, cinamoną ir muskatinio riešuto. Viską išmaišius pabarstyti maltais migdolais ir patiekti.
Avižų košė su šokoladu
Reikia:
– 1 stiklinė vandens;
– 1/3 avižų dribsnių;
– 30 gramų šokolado;
– 2 valgomieji šaukštai grietinėlės;
– pagal skonį – riešutų.
Į karštą pieną supilti avižų dribsnius, pavirti, kiek rekomenduojama. Ištirpinti šokoladą, sumaišyti su grietinėle ir užpilti ant košės. Jei mėgstate, viršų galite apibarstyti maltais riešutais.
Avižų košė su džiovintais vaisiais
Reikia:
– 1 stiklinė vandens;
– cinamono;
– 1-2 valgomieji šaukštai medaus;
– 1/3 stiklinė avižų dribsnių;
– 1/2 stiklinės mėgstamų džiovintų vaisių;
– pagardinimui: graikiškų riešutų.
Puode įpilti vandens, cinamono ir džiovintų vaisių, uždėti ant ugnies. Užvirus vandeniui, sudėti avižų dribsnius ir pavirti, kiek rekomenduojama pakuotės etiketėje. Prieš patiekiant įdėti medaus ir, jei mėgstate, apibarstyti graikiškais riešutais.