Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Serbentinis varškės pyragas su kakava mamos receptas

Serbentinis varškės pyragas su kakava mamos receptas

Mamos Reginos pyragas su serbentais nesudėtingas, bet labai skanus ir lengvai paruošiamas.

Pusryčiams iškepiau pyragą, galima sakyti, sveikuolišką: neriebų, su varške, su uogytėmis.

TAIP PAT SKAITYKITE:
Parašyk mėgstamiausią vaiko desertą ir laimėk dovanų

Kepiau “iš galvos”, bet gavosi, mano vertinimo komisijos nuomone, labai skanus. Taigi, manau, būtų nuodėmė savo “atradimą” nuslėpti.

Be to, receptas toks paprastas, kad pasigaminti jį galėtų ir vieni kiek paaugę vaikučiai.

Tešlai reikės:

5 šaukštų miltų,

2 šaukštų kakavos,

1 kaupino šaukštelio kepimo miltelių,

1 šaukšto rudojo cukraus,

2 šaukštų paprasto cukraus,

4 kiaušinių,

80 g. sviesto,

100 g. sutirštinto pieno,

1 stiklinės juodųjų serbentų.

Varškės masei reikės:

200 g. trintos varškės,

3 šaukštų grietinės,

2 mažų kiaušinių,

1 šaukšto krakmolo.

1 šaukšto vanilinio cukraus,

2 šaukštų cukraus,

šlakelio citrinos sulčių.


Gaminimas:

Ištirpintą sviestą sumaišyti su sutirštintu pienu, ruduoju cukrumi ir paprastu cukrumi, gerai išmaišyti.

4 kiaušinius gerai išplakti į juos supilti ankščiau išplaktą masę, suberti miltus, sumaišytus su kakava ir kepimo milteliais, permaišyti.

Į tešlą supilti kiek patrintus nuplautus juodus serbentus.

Varškę sumaišyti su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi. Gerai išplakti kiaušinius, į juos supilti krakmolą ir gautą masę supilti į varškės masę, permaišyti. Jei norisi, įspausti citrinos sulčių.

Skardą patepti sviestu, pilti tamsios masės, varškės įdaro, vėl tamsios tešlos.

Dėti į karštą orkaitę ir kepti apie 40 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Aš dar pyragą apliejau cukraus pudra, sumaišyta su citrinos sultimis, užbėriau kokoso drožlėmis.

Skanaus!

Regina Račkauskienė

Regina dalyvauja konkurse „Mėgstamiausias vaiko desertas”. Jo sąlygas rasite čia.  Laukiame ir jūsų vaikiškų desertų adresu tavovaikas@delfi.lt. Rugpjūčio pradžioje trims šauniausių receptų autorėms padovanosime po naująją leidyklos „Gimtasis žodis”  išleistą Karen le Billon knygą „Prancūzų vaikai valgo viską”.

Mano išsaugoti straipsniai