Naminiai koldūnai tik iš pirmo žvilgsnio atrodo nelengvai pagaminamas patiekalas, iš tiesų, jis nėra sudėtingas ir pavyks net neįgudusiai šeimininkei.
Tešlai:
– 600 g miltų;
– 250 ml vandens;
– 1 kiaušinio;
– druskos.
Įdarui:
– 150 g jautienos faršo;
– 150 g kiaulienos faršo;
– 100 ml vandens;
– 1 svogūno;
– druskos, pipirų.
Gaminimas:
Labai smulkiai supjaustykite mėsą ir svogūną. Supilkite vandenį, įberkite prieskonių – viską išmaišykite ir valandai palikite pastovėti.
Per tą laiką pasigaminkite tešlą: miltus persijokite, viduryje padarykite duobutę ir supilkite vandenį. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir viską labai gerai iš maišykite (15-20 minučių).
Paruoštą tešlą plonai iškočiokite, išpjaukite maždaug keturių centimetrų skersmens apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite po šaukštą faršo, sulenkite, o kraštus gerai užspauskite.
Koldūnus virkite sūdytame vandenyje ir valgykite su mėgstamu padažu.