Nežinau, kaip tai nutiko, kad šį receptą keliu dabar, nors naminius irisus gaminau jau seniai. Taisausi ir skubu dalintis receptu. Jeigu mėgstate saldžiai, tikrai patiks.
Reikia:
500 g rudojo cukraus;
100 ml pieno;
100 ml grietinės;
20 g sviesto;
2 šaukštai medaus;
1 šaukštas vanilinio cukraus;
1 šaukštas aliejaus.
Gaminimas:
Visas sudedamąsias dalis, išskyrus aliejų, pilti į puodą, maišyti, kol ištirps cukrus. k
Kai užvirs, virti 5-7 min.
Pravėsinti.
Maždaug 20*20 cm dydžio skardelę ištepti aliejumi, supilti šiltą masę ir dėti į šaldytuvą.
Leisti sustingti.
Supjaustyti norimais gabaliukais.

Asmeninio albumo nuotr.