Visi sako, kad ruduo kvepia obuoliais, o man kažkodėl… grybais.
Labai mėgsta mano šeima grybus, tad stengiuosi laikas nuo laiko juos nustebinti nauju grybų patiekalu.
Vakar išvažiavome į parką pasivaikščioti, gyvuliukų fermoj pažiūrėti. O aš ir į mišką įlindau grybų pasidairyti, kurių nė kvapo, tik ūmėdės nuspardytos. Ir tada kai pradėjo pilti stiprus lietus. Visi buvome šlapi, šlapi, o vaikams kiek laimės buvo.
Grįžusi ėmiausi darbo ir išviriau šią sriubą. Jautėsi šiek tiek aštrumas, bet vyras pareiškė, kad tai pati skaniausia jo ragauta sriuba. Ji tikrai bus įrašyta į „topą“ receptų, kuriuos privalau gaminti vėl ir vėl.
O kokia jūsų mėgstamiausia sriuba?
Reikia:
4 šaukštų sviesto;
1 didelio svogūno;
500 gr. grybų;
1 šaukšto paprikos miltelių;
3 šaukštų miltų;
3 stiklinės sultinio;
3 šaukštų sojų padažo;
1 stiklinės pieno;
1 šaukšto smulkintų krapų;
1 šaukšto citrinos sulčių;
druskos, pipirų.
Gaminimas:
Giliame puode ištirpinkite sviestą, suberkite smulkintus svogūnus ir grybus. Maišydami kepinkite, kol suminkštės. Užtruks apie 10 minučių.
Suberkite miltus ir paprikos miltelius. Maišydami kepinkite dar 2-3 min.
Supilkite sultinį, sojų padažą ir pieną ir užvirinus sumažinkite liepsną, pavirkite kelias minutes.
Sudėkite smulkintus krapus, citrinos sultis, druską ir pipirus.
Išmaišykite.