Obuolių pyragų yra pačių įvairiausių. Šis, kurį jums siūlome, yra pamėgtas senosios kartos, mūsų močiučių, kurios jį perskaitė senosiose šeimininkių knygose.
Reikia:
3 kiaušinių;
2 stiklinių miltų;
3/4 stiklinės cukraus;
nubrauktas arbatinis šaukštelis kepimo miltelių;
6 šaukštai aliejaus;
vanilinio cukraus;
1 kg rūgščių ir nepernokusių obuolių;
50 g sviesto kepiniui apšlakstyti;
cukraus pudros pagražinimui.
Gaminimas:
Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi.
Toliau berti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, supilti aliejų, viską labai gerai išmaišyti.
Tešlą supilti į kepimo formą, kuri patepta aliejumi arba išklota kepimo popieriumi.
Vienodomis skiltelėmis supjaustytus obuolius sudėti į tešlą, viršų pabarstyti vaniliniu cukrumi.
Kepti apie 45 min. vidutinio karštumo orkaitėje.
Iškepusį pyragą apšlakstyti tirpintu sviestu bei cukraus pudra.