Tinklaraštininkė Odeta iš „Samčio burtų“ kepa šokoladainį su varške ir OREO sausainiais.
Kai šiandien geriant kavą ir skaitant naujienas feisbuke, man išmetė žinutę, kad žmonės aktyviai jungiasi prie mano puslapio, o aš, tinginė, nekeliu receptų, teko susimąstyti ir pagalvoti, kuo galėčiau pavaišinti virtualius svetelius.
Šaldytuve buvo pasimetęs kreminės varškės kibirėlis, spintelėje pasislėpę tupėjo sausainiai…Traukiau viską į dienos šviesą ir pasakiau: GANA. Einu prie reikalo. Vaikai pareiškė norą padėti, tad bendrom jėgom gimė nuostabus pyragas, kuriam visa šeima pasakėme: TAIP!!! Gavęs tris TAIP iš keturių, mano pyragaitis keliauja į kitą etapą, kuriame bus kartojamas ne kartą.
Sudėtis:
2 kiaušiniai,
50 gramų kakavos,
120 gramų miltų,
350 gramų kreminės varškės,
75 gramų cukraus,
80 gramų cukraus pudros,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
120 gramų sviesto,
16 OREO sausainių,
žiupsnelis druskos.
Gaminimas:
Kreminę varškę išsukame su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi. Padedame į šaldytuvą, kol prireiks.
Sviestą pakaitiname su cukrumi, kol sviestas ištirpsta, o cukrus neturi ištirpti pilnai. Atvėsiname iki kambario temperatūros.
Kiaušinius išplakame ir supilame ištirpintą sviestą ir dar paplakame. Suberiame miltus, kakavą ir druską ir sumaišome tešlą.
Į kepimo skardą išklojame kepimo poieriumi( naudojau kekso pailgą ) ir supilame puse tešlos, įspaudžiame puse sausainių. Supilame varškės masę ir tolygiai paskirstome po visą plotą, užpilame likusią rudą tešlą. Sudedame ant viršaus likusius sausainius.
Dedame skardą į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių, arba, kol pyragas visiškai iškepa.