53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Įdarytos cukinijos

Įdarytos cukinijos, kurių paragavus norėsis dar ir dar

Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.

Reikia:

3 cukinijų;

1/3 stiklinės džiūvėsėlių;

1/3 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio;

kelių laiškų svogūno (jei nemėgstate, nedėkite);

saujos petražolių;

žiupsnelio druskos ir pipirų;

1 kiaušinio;

1 šaukšto sviesto.

Gaminimas:

Cukinijas nuplaukite, nupjaukite galiukus. Nenuskuskite žievės. Įmeskite į verdantį vandenį ir pavirkite 2-5 min.

Perpjaukite išilgai per pusę ir šaukšteliu išskobkite vidų. Cukinijų „laivelius“ sudėkite į kepimo indą.

Dubenyje sumaišykite išskobtą cukinijų masę, džiūvėsėlius, sūrį, svogūnus, petražoles, druską, pipirus ir plaktus kiaušinius.

Šios masės dėkite į išskobtas cukinijas, ant viršaus uždėkite po gabalėlį sviesto. Pabarstykite parmezanu ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 30 min.

Mano išsaugoti straipsniai