Lengvas vasariškas patiekalas, kuris tinkamas ir pietums, ir vakarienei.
Reikia:
3 cukinijų;
1/3 stiklinės džiūvėsėlių;
1/3 stiklinės tarkuoto parmezano sūrio;
kelių laiškų svogūno (jei nemėgstate, nedėkite);
saujos petražolių;
žiupsnelio druskos ir pipirų;
1 kiaušinio;
1 šaukšto sviesto.
Gaminimas:
Cukinijas nuplaukite, nupjaukite galiukus. Nenuskuskite žievės. Įmeskite į verdantį vandenį ir pavirkite 2-5 min.
Perpjaukite išilgai per pusę ir šaukšteliu išskobkite vidų. Cukinijų „laivelius“ sudėkite į kepimo indą.
Dubenyje sumaišykite išskobtą cukinijų masę, džiūvėsėlius, sūrį, svogūnus, petražoles, druską, pipirus ir plaktus kiaušinius.
Šios masės dėkite į išskobtas cukinijas, ant viršaus uždėkite po gabalėlį sviesto. Pabarstykite parmezanu ir kepkite 175 laipsnių orkaitėje apie 30 min.