Mūsų bičiulė Kristina iš tinklaraščio „Su karamele“ virė trintą sriubą, kuri, pasak jos, puikiai tinka šaltuoju metų laiku. Jūsų dėmesiui – receptas ir patarimai.
Šaltuoju metų laiku mėgstu išmėginti įvairias lietuviškas šaknines daržoves. Šįkart viriau sriubą su puikiu ropės ir morkų deriniu.
Žiemos metu vakarienei, man rodos, idealiai tinka sriuba – tai ir šiltas maistas, o svarbiausia, kad vaikai suvalgo dozę daržovių jiems priimtinu pateikimo būdu. Vyras galvojo, kad valgo moliūgų sriubą, nors jo čia nė lašo.
Sriubai reikės (4-6 porcijos):
1 litro sultinio;
1 poro (galima pakeisti svogūnu);
1-2 česnako skiltelių;
3 morkų;
2 bulvių;
1 ropės;
šlakelio grietinėlės.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinam smulkintą svogūną, česnaką, po kelių minučių sudedam ir kubeliais pjaustytas morkas.
Užverdam sultinį, pasūdom, sudedam kubeliais pjaustytas bulves ir ropę. Sriuba išvirs per ~20 min :) Morkom apkepus ~10 min viską sumetam į sultinį ir verdam dar 10-15 min. Pabaigoje viską sutrinam trintuvu (kol masė gausis vienalytė), įpilam grietinėlės.
Kaip ir visas trintas sriubas, patiekus, galima paskaninti lengvai pakepintom saulėgrąžom, moliūgų sėklom ar sėklų mišiniu.
Šaltinis:
Tinklaraštis internete: http://sukaramele.blogspot.com/
Feisbuke – ČIA.