53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Trinta sriuba

Trinta sriuba, kuri idealiai tinka žiemą

Mūsų bičiulė Kristina iš tinklaraščio „Su karamele“ virė trintą sriubą, kuri, pasak jos, puikiai tinka šaltuoju metų laiku. Jūsų dėmesiui – receptas ir patarimai.

Šaltuoju metų laiku mėgstu išmėginti įvairias lietuviškas šaknines daržoves. Šįkart viriau sriubą su puikiu ropės ir morkų deriniu.

Žiemos metu vakarienei, man rodos, idealiai tinka sriuba – tai ir šiltas maistas, o svarbiausia, kad vaikai suvalgo dozę daržovių jiems priimtinu pateikimo būdu. Vyras galvojo, kad valgo moliūgų sriubą, nors jo čia nė lašo.

Sriubai reikės (4-6 porcijos):

1 litro sultinio;

1 poro (galima pakeisti svogūnu);

1-2 česnako skiltelių;

3 morkų;

2 bulvių;

1 ropės;

šlakelio grietinėlės.

Trinta sriuba iš morkų ir ropės.
Trinta sriuba iš morkų ir ropės.
Sukaramele.blogspot.com

Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinam smulkintą svogūną, česnaką, po kelių minučių sudedam ir kubeliais pjaustytas morkas.

Užverdam sultinį, pasūdom, sudedam kubeliais pjaustytas bulves ir ropę. Sriuba išvirs per ~20 min :) Morkom apkepus ~10 min viską sumetam į sultinį ir verdam dar 10-15 min. Pabaigoje viską sutrinam trintuvu (kol masė gausis vienalytė), įpilam grietinėlės. 

Kaip ir visas trintas sriubas, patiekus, galima paskaninti lengvai pakepintom saulėgrąžom, moliūgų sėklom ar sėklų mišiniu.

Šaltinis:

Tinklaraštis internete: http://sukaramele.blogspot.com/

Feisbuke – ČIA.

Mano išsaugoti straipsniai