Dar vienas būdas panaudoti varškę ir gauti taip reikalingų organizmo „statybinių medžiagų“ – baltymų. Puikus receptas, kuris skirtas vaikas su staigmena viduje.
Maždaug 3 porcijoms reikės:
250 g varškės;
100 g kambario temperatūros sviesto;
1 kiaušinio;
250 g miltų;
0,5 a.š. kepimo miltelių;
džiovintų slyvų;
jogurto/grietinės pagal skonį.
Gaminimas:
Varškę pertriname su sviestu ir kiaušiniu. Įberiame druskos ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išminkome ir tešlą 30 min dedame į šaldytuvą.
Nuplauname slyvas.
Atšaldytą tešlą iškočiojame maždaug 0,5 cm storio, supjaustome skrituliukais, ant kiekvieno dedame po slyvą ir suvoliojame rutuliuką.

Koldūnus dedame į pasūdytą verdantį vandenį ir verdame iki 15 min. Nepamirštame verdant pamaišyti, kad koldūnai nepriliptų prie dugno. Beje, koldūnai bevirdami dar išsipūs, tad geriau juos daryti mažesnius, tiek, kiek reikia slyvai apvynioti.
Patiekiame su jogurtu arba grietine.

Jeigu visų neįveikėte, jie kitą dieną bus skanūs pašildyti/paskrudinti keptuvėje.
Gaminimo laikas: 30 minučių tešlą laikyti šaldytuve ir po to 10-15 min virti.
Šaltinis: sukaramele.blogspot.com