Jeigu reikėtu pasakyti, koks saldėsis mūsų namuose pats mėgstamiausias, net nemirksėdama atsakyčiau, kad „Napoleonas”. Esu išbandžiusi kelis variantus, bet šis, pasakytas mano tetos A., yra pats „pačiausias“. Aišku, iki tikrojo torto jam toli gražu dar, bet tinginiukams – pats tas.
Jei namuose turite sluoksniuotos bemielės tešlos, tai jums niekas nebaisu ir svečiai neliks be deserto. Kremas pakankamai riebus, bet man jis puikiai čia tinka, o ir graikiniai riešutai puikiai papildo šio torto skonį.
Reikia:
250 gramų sviesto;
1 skardinės kondensuoto pieno;
300 gramų graikinių riešutų;
2 pakuočių bemielės sluoksniuotos tešlos.
Gaminimas:
Sluoksniuotą tešlą pakočiojame, kad būtų plona. Iš tešlos išpjauname tokio dydžio lakštus, kokio dydžio bus skarda. Man išėjo trys dideli lakštai. Kepame 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai paruduoja ir iškepa. Atvėsiname lakštus.
Riešutus susmulkiname iki mažų gabaliukų. Kambario temperatūros sviestą išplakame su kondensuotu pienu.
Dedame pirmą lakštą į pasirinktą lėkštę, uždedame kremo ir išlyginame paviršių. Užberiame riešutų. Vėl dedame lakštą, kremą ir t.t… Viršutinis sluoksnis turi būti kremo ir riešutų.
Dedame į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų.
Skanaus!
Šaltinis: http://samciouzrasai.blogspot.com