Ar žinojote, kad šiandien visas pasaulis mini šokoladinių keksiukų dieną? Ir, turbūt, retas kuris atsispirtų šiai dangiškai pagundai…
Tačiau kai šeimoje atsiranda mažulėlis smaližius – vertėtų susimąstyti apie sveikesnes saldėsių alternatyvas. Tad siūlome Jums išmėginti šokoladinius keksiukus be miltų, be glitimo ir be cukraus!
Galbūt ir pasirodys keista, kad sudėtyje – “supermaistu” vadinami avinžirniai, tačiau garantuojame, kad niekas neįtars, kad juos panaudojote vietoje miltų!
Na, o jei norisi dar šiek tiek saldžiau – galite papildomai įdėti šaukštą – kitą medaus.
Taigi. Jums reikės:
1 skardinės avinžirnių
3 didelių kiaušinių
3 šaukštų medaus
10 šviežių datulių
1 a.š. vanilės ekstrakto
1 a.š. kepimo miltelių
1/3 puodelio kakavos miltelių
3 v.š. kokosų aliejaus
40 g. juodojo šokolado
Ir viskas! Pradedam gaminti:
Visus ingridentus, išskyrus juodąjį šokoladą, sudedame į plaktuvę ir suplakame iki vientisos masės. Neišsigąskite – tešla bus skysta. Ją paskirstykite tolygiai į 12 keksiukų formelių. Ant viršaus patrupinkite juodojo šokolado. Į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę pašaukite keksiukus. Maždaug po 20 minučių jau galėsite skanauti! Kekiukai bus purūs ir šlapi.
Skanaus!