Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Šokoladinių keksiukų dieną minint: sveikuoliškas receptas

Šokoladinių keksiukų dieną minint: sveikuoliškas receptas

Ar žinojote, kad šiandien visas pasaulis mini šokoladinių keksiukų dieną? Ir, turbūt, retas kuris atsispirtų šiai dangiškai pagundai…

Tačiau kai šeimoje atsiranda mažulėlis smaližius – vertėtų susimąstyti apie sveikesnes saldėsių alternatyvas. Tad siūlome Jums išmėginti šokoladinius keksiukus be miltų, be glitimo ir be cukraus!

Galbūt ir pasirodys keista, kad sudėtyje – “supermaistu” vadinami avinžirniai, tačiau garantuojame, kad niekas neįtars, kad juos panaudojote vietoje miltų! 

Na, o jei norisi dar šiek tiek saldžiau – galite papildomai įdėti šaukštą – kitą medaus.

Taigi. Jums reikės:

1 skardinės avinžirnių

3 didelių kiaušinių

3 šaukštų medaus

10 šviežių datulių

1 a.š. vanilės ekstrakto

1 a.š. kepimo miltelių

1/3 puodelio kakavos miltelių

3 v.š. kokosų aliejaus

40 g. juodojo šokolado

Ir viskas! Pradedam gaminti:

Visus ingridentus, išskyrus juodąjį šokoladą, sudedame į plaktuvę ir suplakame iki vientisos masės. Neišsigąskite – tešla bus skysta. Ją paskirstykite tolygiai į 12 keksiukų formelių. Ant viršaus patrupinkite juodojo šokolado. Į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę pašaukite keksiukus. Maždaug po 20 minučių jau galėsite skanauti! Kekiukai bus purūs ir šlapi.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai