53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Kiaušinių keksiukai su pomidorais

Kiaušinių keksiukai su pomidorais

Kiaušiniuose yra lengvai pasisavinamų baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų, mineralinių ir kitų maistinių medžiagų. Tiesa, maistinė kiaušinių vertė priklauso nuo baltymo ir trynio cheminės sudėties, kurią lemia vištos veislė, lesalas, laikymo būdas ir metų laikas. Vaikams galima duoti kietai virto kiaušinio, tad virkite juos ne mažiau nei 10 minučių.

Maistui rekomenduojama vartoti tik šviežius, nesuskilusius ir kruopščiai nuplautus kiaušinius, geriausia – virtus ar keptus. Taigi siūlome jums išbandyti kiaušinių keksiukus su pomidorais – patiks ir mažiausiems! O tėčiams pasiūlykite su kumpiu arba šonine.

3 porcijoms reikės:

– 3 kiaušinių;

– vieno didesnio pomidoro, paprikų;

– sviesto gabaliuko formelėms ištepti;

– druskos;

– maltų pipirų.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Į sviestu išteptas formeles įdėkite keletą gabaliukų griežinėliais pjaustyto pomidoro arba paprikos, įmuškite kiaušinį, užberkite šiek tiek druskos ir labai mažai pipirų. Kepkite, kol kiaušiniai pabals ir visiškai iškeps.

Štai ir viskas! Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai