Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Bulvių

Bulvių, grietinėlės ir sūrio apkepas – liežuvį nurysite!

Kartais juk norisi pasilepinti, tad užuot sušveitę picą, išsikepkite sotaus, gardaus bulvių, grietinėlės ir sūrio apkepo! Patiks ne tik namiškiams, bet ir svečiams, tad kodėl gi nepasikvietus ir draugų?

Šešioms porcijoms reikės:

– kilogramo bulvių;

– 700 ml grietinėlės;

– 2 kiaušinių;

– poros česnako skiltelių;

– sviesto skardai ištepti;

– 200 g puskiečio sutarkuoto sūrio;

– trupučiuko muskato riešuto ir juodųjų pipirų;

– šiek tiek čiobrelių;

– žiupsnelio druskos.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio. Bulves nuskuskite, supjaustykite apvaliomis vidutinio dydžio skiltelėmis. Į gilesnę keptuvę supilkite grietinėlę, suberkite čiobrelius, muskato riešutų ir juoduosius pipirus, sudėkite bulvas. Viską užvirkite, nukelkite nuo ugnies ir palikite pastovėti apie 15-20 min.

Tuomet bulves išgriebkite, o grietinėlę supilkite į kitą indą, atidėkite. Apkepo indą aukštais kraštais ištepkite sviestu ir suberkite smulkinto česnako skilteles. Pusę bulvių dėkite į kepimo indą, pabarstykite druska, užberkite šiek tiek pipirų. Ant jų užpilkite pusę kiaušinių plakinio, užberkite sūrio ir vėl dėkite antrą bulvių sluoksnį. Galiausiai supilkite grietinėlę (kad apsemtų) ir ant viršaus suberkite likusį sūrį. Orkaitėje kepkite apie 40-50 minučių, kol gražiai apskrus. Palaikykite dar 10-15 minučių ir galite patiekti.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai