53% NUOLAIDA ŽURNALO MANO NAMAI PRENUMERATAI
Kotletai

Kotletai, kuriuos valgydamas lengvai nesuprasi, iš ko jie

Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.

Reikia:

1 kg kopūsto;

1 svogūno;

Pusės stiklinės manų kruopų;

Pusės stiklinės miltų:

Žalumynų (krapų ir pan.);

2 skiltelių česnako;

Aliejaus kepimui;

džiūvėsėlių;

mėgstamų prieskonių (pagal poreikį).

Gaminimas:

Kopūstą perpjaukite į keturias dalis ir pasūdytame vandenyje apvirkite maždaug 8 -10 minučių.

Apvirtą kopūstą susmulkinkite.

Susmulkinkite ir svogūną bei česnako skilteles.

Į kopūstų masę sudėkite svogūną, česnaką, smulkintus žalumynus, prieskonius, manų kruopas ir miltus.

Formuokite rankomis kotletus ir juos apvoliokite džiūvėsiuose.

Kepkite aliejuje.

Galite atlikti ir savotišką eksperimentą – valgytojams nesakykite, iš ko pagaminti kotletai, bus smagaus juoko, kai iš karto nepavyks įminti mįslės.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai