Lengvai virškinami, švelnaus skonio kotletai patiks net ir išrankiausiems valgytojams.
Reikia:
1 kg kopūsto;
1 svogūno;
Pusės stiklinės manų kruopų;
Pusės stiklinės miltų:
Žalumynų (krapų ir pan.);
2 skiltelių česnako;
Aliejaus kepimui;
džiūvėsėlių;
mėgstamų prieskonių (pagal poreikį).
Gaminimas:
Kopūstą perpjaukite į keturias dalis ir pasūdytame vandenyje apvirkite maždaug 8 -10 minučių.
Apvirtą kopūstą susmulkinkite.
Susmulkinkite ir svogūną bei česnako skilteles.
Į kopūstų masę sudėkite svogūną, česnaką, smulkintus žalumynus, prieskonius, manų kruopas ir miltus.
Formuokite rankomis kotletus ir juos apvoliokite džiūvėsiuose.
Kepkite aliejuje.
Galite atlikti ir savotišką eksperimentą – valgytojams nesakykite, iš ko pagaminti kotletai, bus smagaus juoko, kai iš karto nepavyks įminti mįslės.
Skanaus!