Mūsų portalo bičiulė, kulinarė Jelena, siūlo ypatingo pyrago receptą. Pyrago, kuris „verkia“.
Už šį pyrago receptą noriu padėkoti savo bendradarbei Nijolei. Šio pyrago receptas tikrai vertas dėmesio! O tas magiškas momentas, kai atsiranda maži lašiukai, kaip gintariukai, išvis pasaka!
Pyragui reikia:
2 pakelių Selgos sausainių;
180 g sviesto;
500 g varškės;
3 vnt. kiaušinių;
0,5 stiklinės cukraus (galima mažiau);
1 v.š. manų kruopų;
100 g grietinės;
5 v. š. cukraus pudros.
Kaip gaminti:
Sausainius sutrinti, išlydyti sviestą, sumaišyti viską kartu, sudėti į kepimo indą ir pakepti 180 laipsnių temperatūroje, kol paruošite varškę.
Varškę, trynius, cukrų, manų kruopas, grietinę išmaišyti su mikseriu. Galima dėti uogų, razinų, vanilės.
Masę dėti ant pakepto pado ir vėl 30 min. kepti toje pačioje temperatūroje.
Baltymus išplakti su cukraus pudra, dėti trečią sluoksnį ir vėl kepti 15 min.
Iškepus, duoti atvėsti ir tada pjaustyti.
Skanaus!