Šį daržovių kugelį (arba plokštainį – kaip pavadinsi, nepagadinsi) galima kepti dviem būdais: apvaliame kepimo inde arba mažuose keksiukų indeliuose.
Reikia:
2 bulvių;
2 morkų;
2 mažų cukinijų;
4 skiltelių česnako;
3 kiaušinių;
3 šaukštų maltų džiūvėsių;
60 gramų sviesto;
druskos, pipirų;
mėgstamų prieskonių, labai tinka bazilikas, petražolės, krapai.
Gaminimas:
Bulves, morkas ir cukinijas sutarkuoti stambia („burokine”) tarka.
Česnakus smulkiai sukapoti.
Kiaušinius išplakti.
Sumaišyti daržoves su džiūvėsiais, kiaušiniais, prieskoniais, druska, pipirais.
Ant viršaus padėlioti likusio sviesto smulkius gabaliukus.
Kepti apie 50-60 minučių 180 laipsnių orkaitėje, kol pluta tampa auksinė ir traški.
Šeimininkės, kurios jį kepa ne pirmą kartą, deda ir kitų daržovių – pavyzdžiui, brokolio ar baklažano.
Skanaus!