Geriausia Kalėdinė dovana - žurnalo MANO NAMAI prenumerata!
Sausainėliai

Sausainėliai, kurie tirpsta burnoje tiesiogine šio žodžio prasme

Taip skanu, kad net tirpsta burnoje. Šį sparnuotą posakį paprastai sakome apie skanų maistą. Tačiau šie sviestiniai sausainiai, kurių receptą šiandien pristatome, iš tiesų tirpsta burnoje. Tiesiogine to žodžio prasme.

Reikia:

200 gramų sviesto;

100 gramų cukraus;

1 didelio kiaušinio arba 2 mažų;

400 gramų miltų (jei išminkius tešla bus per minkšta, pridėkite miltų dar, kad iš tešlos galima būtų formuoti sausainius su formelėmis);

1 šaukštelis vanilinio cukraus;

žiupsnelis druskos.

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, kol masė taps balta. Įmuškite kiaušinį ir gerai maišykite. Pridėkite vanilinio cukraus, druskos ir išminkykite tešlą. Šaldytuve palaikykite ją 30-60 minučių.

Vida Press
Vida Press

Vida Press

Iškočioję tešlą, išspauskite norimomis formelėmis ir kepkite apie 10 – 15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.

Vida Press

Galite pasiruošti glaistą, kuriuo aptepsite iškeptus sausainius:

200 gramų cukraus sumaišykite su 30 ml virinto vandens ar citrinų sultimis (jei mėgstate rūgščiau).

Ant glajaus viršaus galite barstyti pabarstukų, kokoso ar šokolado drožlių.

Šių sausainių sudedamosios dalys tokios paprastos, kad jų ragauti galima duoti ir mažiems vaikams. be to, visada smagu, kai virtuvėje mamai ar tėčiui padeda ir vaikai. Taigi, pasikvieskite mažuosius į pagalbą – leiskite kočioti, minkyti ar barstyti pabarstukus.

Skanaus!

Mano išsaugoti straipsniai