Jei iš ryto norisi saldesnių pusryčių, kulinarijos technologai siūlo pasigaminti glaistytų varškės sūrelių.
Jums reikės:
200–250 g varškės;
50 g sviesto;
2 šaukštų miltelinio cukraus;
žiupsnelio cinamono ar vanilinio cukraus;
100 g šokolado.
Kaip gaminti:
- Šokoladą ištirpdykite karšto vandens vonelėje su mažu gabaliuku sviesto.
- Plonai ištepkite šokoladu silikonines keksiukų formeles ir palaikykite jas šaldytuve, kad šokoladas sustingtų. Tada užtepkite dar vieną sluoksnį šokolado ir vėl formeles palaikykite šaldytuve.
- Varškę ištrinkite su likusiu minkštu sviestu ir milteliniu cukrumi iki vientisos masės ir dėkite šaukšteliu į formeles su gerai sustingusiu šokoladu. Sūrelio viršų aptepkite likusiu šokoladu, galite apibarstyti kokosų drožlėmis, aguonomis ar smulkintais riešutais. Palaikykite šaldytuve kelias valandas arba per naktį, kad sustingtų.
Skanaus!