Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Dienos receptas: tinginių balandėliai grietinės padaže

Tinginių balandėliai / Maistas ant stalo nuotr.
Tinginių balandėliai / Maistas ant stalo nuotr.

Tinginių balandėliai – tokie pat skanūs kaip ir tradiciniai balandėliai. Minkšti, sultingi, tirpstantys burnoje. Tinginio balandėliai pamaitins visus alkanus. Juos apie valandą kepiau orkaitėje. Receptu dalinasi Maistas ant stalo.

Tinginių balandėliai

5 – 6 asmenims (pagaminau 12 didelių kukulių)

Balandėliams

  • 550 g kopūsto (supjaustytas nedideliais kvadratėliais)
  • 700 g faršo
  • 125 g ryžių
  • 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
  • 1,5 arbatinis šaukštelis druskos
  • 1 nubrauktas šaukštelis pipirų

Padažui

  • 200 g grietinės
  • 2 šaukštai kečupo
  • 1 a. šaukštelis druskos
  • 500 ml vandens
  • 2 svogūnai
  • 1 morka

Gaminimas

  1. Kopūstą supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 15 minučių.
  2. Išvirkite ryžius.
  3. Smulkiai supjaustykite svogūną.
  4. Nukoškite kopūstus, suberkite į didelį dubenį. Sudėkite ryžius, faršą, smulkiai pjaustytą svogūną, suberkite druską ir pipirus. Išminkykite.
  5. Suformuokite 12 didelių kukulių (galima daryti ir mažesnius). Sudėkite į kepimo indą ir kepkite 200°C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
  6. Supjaustykite du svogūnus, sutarkuokite morką, sudėkite į keptuvę ir šiek tiek pakepinkite.
  7. Kečupą sumaišykite su grietine, suberkite druską ir užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite. Padažą supilkite ant kukulių, ant viršaus sudėkite pakepintus svogūnus su morka ir dėkite į orkaitę troškintis dar pusvalandžiui. Patiekite su virtomis bulvėmis. Skanaus!
Tinginių balandėliai / Maistas ant stalo nuotr.
Tinginių balandėliai / Maistas ant stalo nuotr.

Ar patiko straipsnis?