Tinginių balandėliai – tokie pat skanūs kaip ir tradiciniai balandėliai. Minkšti, sultingi, tirpstantys burnoje. Tinginio balandėliai pamaitins visus alkanus. Juos apie valandą kepiau orkaitėje. Receptu dalinasi Maistas ant stalo.
Tinginių balandėliai
5 – 6 asmenims (pagaminau 12 didelių kukulių)
Balandėliams
- 550 g kopūsto (supjaustytas nedideliais kvadratėliais)
- 700 g faršo
- 125 g ryžių
- 1 svogūnas (smulkiai supjaustytas)
- 1,5 arbatinis šaukštelis druskos
- 1 nubrauktas šaukštelis pipirų
Padažui
- 200 g grietinės
- 2 šaukštai kečupo
- 1 a. šaukštelis druskos
- 500 ml vandens
- 2 svogūnai
- 1 morka
Gaminimas
- Kopūstą supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 15 minučių.
- Išvirkite ryžius.
- Smulkiai supjaustykite svogūną.
- Nukoškite kopūstus, suberkite į didelį dubenį. Sudėkite ryžius, faršą, smulkiai pjaustytą svogūną, suberkite druską ir pipirus. Išminkykite.
- Suformuokite 12 didelių kukulių (galima daryti ir mažesnius). Sudėkite į kepimo indą ir kepkite 200°C įkaitintoje orkaitėje 30 min.
- Supjaustykite du svogūnus, sutarkuokite morką, sudėkite į keptuvę ir šiek tiek pakepinkite.
- Kečupą sumaišykite su grietine, suberkite druską ir užpilkite verdančiu vandeniu, išmaišykite. Padažą supilkite ant kukulių, ant viršaus sudėkite pakepintus svogūnus su morka ir dėkite į orkaitę troškintis dar pusvalandžiui. Patiekite su virtomis bulvėmis. Skanaus!
