Išbandykite šį sveiką moliūgų pyragą.
Jums reikės:
- Sviestas skardai patepti
- Moliūgai 400 g
- Kiaušiniai 3 vnt.
- Cukranendrių cukrus 255 g
- Rapsų aliejus 250 ml
- Kvietiniai miltai 210 g
- Kepimo milteliai 2 šaukšteliai
- Druska 0.5 šaukšteliai
- Maltas cinamonas 2 šaukšteliai
Žaliųjų citrinų glaistui:
- Žaliosios citrinos 1 vnt.
- Kreminis sūris 100 g
- Sviestas 50 g
- Cukraus milteliai 80 g
Eiga:
- Orkaitę įkaitinkite iki 175 °C.
- Sviestu ištepkite 24 cm skersmens formą (8 porcijoms).
- Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir smulkiai sutarkuokite.
- Kiaušinius ir cukrų išplakite iki purios masės. Sudėkite tarkuotus moliūgus ir supilkite aliejaus. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir prieskonius. Miltų mišinį įmaišykite į kiaušinių plakinį.
- Supilkite tešlą į formą. Pyragą kepkite apatinėje orkaitės dalyje apie 60 minučių, dantų krapštuku patikrinkite, ar pyragas iškepęs. Leiskite visiškai atvėsti ir išverskite pyragą ant lėkštės.
- Nuo žaliosios citrinos nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis. Visus ingredientus, skirtus glaistui, išplakite iki vientisos, purios masės ir sudėkite į konditerinį maišelį. Metas puošti!