Šis obuolių pyrago receptas iš pirmo žvilgsnio atrodo keistokas, tačiau jei susiviliosite jį išbandyti, tikrai nenusivilsite.
Kai kuriuose šaltiniuose šis pyragas vadinamas bulgarišku obuolių pyragu. Tačiau neišsigąskite – pagaminamas jis tikrai be galo lengvai. Produktų nedaug, jų rasite kiekvienos šeimininkės virtuvėje.
Reikia:
- 1 stiklinės manų kruopų;
- 1 stiklinės miltų;
- 1 stiklinės cukraus;
- 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių;
- pusės citrinos;
- 5 vidutinio dydžio obuolių;
- 1 stiklinės pieno.
Gaminimas:
- Pirmiausia sumaišykime visus sausus produktus: manų kruopas, miltus, cukrų ir kepimo miltelius. Galima įdėti kruopelę druskos, bet nebūtina.
- Obuolius sutarkuokime burokine tarka. Apšlakstykite citrinos sultimis, antraip masė iš karto pajuoduos.
- Kepimui skirtą formą ištepkite sviestu arba įklokite kepimo popierių.
- Dabar viską sluoksniuojame: pirmiausia beriame trečdalį visų sumaišytų sausų produktų, ant viršaus sluoksnį obuolių, tada – vėl sausų produktų mišinį, vėl obuolių ir viršuje – sausų.
- Prieš šaunant į orkaitę užpilame viską stikline karšto pieno, gali būti kone verdantis. Jei reikia, šaukštu praskiriame tešlą, kad pienas pasiektų ir apatinį pyrago sluoksnį.
- 180 laipsnių orkaitėje pyragas kepamas apie 50-60 minučių.
Skanaus!