JUS PASITINKA ATSINAUJINĘS TAVO VAIKAS
Dienos receptas: obuolių pyragas

Dienos receptas: obuolių pyragas

Rudenį prinokę obuoliai mus džiugina visą likusią žiemą. Tačiau ką naujo pagaminti, kas nebūtų nusibodę? Siūlome šį obuolių receptą.

Jums reikės:

Tešlai:

250 g sviesto

250 g grietinės

5 kiaušiniai

miltų, kad tešla neliptų prie rankų

Įdarui:

10 obuolių

stiklinė cukraus

4 a.š. cinamono

Gaminimo eiga:

  1. Sviestą ištirpinkite. Kai atvės, įmaišykite grietinę.
  2. Dėkite po vieną kiaušinį bei maišykite..
  3. Galiausiai suberkite miltus.
  4. Į tešlą jokiais būdais nedėkite cukraus, nes obuoliai ir taip bus per saldūs.
  5. Kai tešla bus paruošta ir iš jos bus galima padaryti vieną didelį blyną, jį dedame į skardą.
  6. Tada ant pagrindo dedame obuolius, sumaišytus su cukrumi ir cinamonu.
  7. Iškočiokite likusį gabaliuką, supjaustykite plonom juostelėm. Dėkite ant viršaus.
  8. Kepkite 200 C orkaitėje, kol paviršius paruduos.
  9. Pabarstykite pudra ir mėgaukitės.

Skanaus!