Rudenį prinokę obuoliai mus džiugina visą likusią žiemą. Tačiau ką naujo pagaminti, kas nebūtų nusibodę? Siūlome šį obuolių receptą.
Jums reikės:
Tešlai:
250 g sviesto
250 g grietinės
5 kiaušiniai
miltų, kad tešla neliptų prie rankų
Įdarui:
10 obuolių
stiklinė cukraus
4 a.š. cinamono
Gaminimo eiga:
- Sviestą ištirpinkite. Kai atvės, įmaišykite grietinę.
- Dėkite po vieną kiaušinį bei maišykite..
- Galiausiai suberkite miltus.
- Į tešlą jokiais būdais nedėkite cukraus, nes obuoliai ir taip bus per saldūs.
- Kai tešla bus paruošta ir iš jos bus galima padaryti vieną didelį blyną, jį dedame į skardą.
- Tada ant pagrindo dedame obuolius, sumaišytus su cukrumi ir cinamonu.
- Iškočiokite likusį gabaliuką, supjaustykite plonom juostelėm. Dėkite ant viršaus.
- Kepkite 200 C orkaitėje, kol paviršius paruduos.
- Pabarstykite pudra ir mėgaukitės.
Skanaus!