Nors moliūgų sezonas dar tik artėja, vis dėlto, yra tikimybė, jog dar turite užsišaldę moliūgų šaldiklyje. Jų minkštimą panaudokime gardžiam apkepui. Siūlome išsikepti daugiau. Taip galėsite pasiimti į kelionę, įdėti į priešpiečių dėžutę ar net pavaišinti svečius.
INGREDIENTAI
- 500 g varškės
- 400 g moliūgo
- 4 kiaušinių
- 2 v.š. avižų sėlenų, tinka ir gysločio luobelės
- 2 v.š. lydyto sviesto
- ciberžolės, pagal skonį
- druskos, pagal skonį
- sezamo sėklų pagal skonį (nebūtina)
GAMINIMO ŽINGSNIAI
- Moliūgą sutarkuojame, sudedame likusius ingredientus ir gerai išmaišome.
- Kepimo indą klojame sviestiniu popieriumi ir pilame tešlą. Kepame orkaitėje apie 45 min. Apkepą galima apibarstyti sezamo sėklomis.
- Gardu valgyti su natūraliu jogurtu arba pasūdyta grietine.
Skanaus!