Aišku, koks čia tortas – nei kelių aukštų, nei kremo jūros nėra, kad būtų galima didžiausiam smaližiui išdidžiai pareikšti: kremą nuo visų!
Bet pusryčiams prie kavos, kai nereikia niekur skubėti, gali gurkšnoti rudąjį gėrį ramiai, toks maskarponinis nesaldus, sakyčiau, tortas – neblogas reikalas.
Reikia:
300 gramų sausainių,
100 gramų sviesto,
250 gramų maskarponės sūrio,
1 litro jogurto,
4 šaukštų cukraus (galima daugiau, net dvigubai, jei norisi saldžiai),
0,5 citrinos sulčių (0,5 a.š. citrinos rūgštelės),
8 arbatinių šaukštelių želatinos.
Gaminimas:
Gaminu iš vakaro, tad vaikams savotiškas vakarinis užsėmimas gaunasi – susmulkinti sausainius (esu bandžius iš įvairių rūšių – tinka bet kokie). Jei trūkumas vaikų ar vaikams noro – sausainius sukratau į kombainą su peiliais, keli gergždžiantys apsisukimai ir sausainiai paruošti.
Ant jų supilu ištirpdytą sviestą ir išmaišau.
Tolygiai sausainius paskirstau ant formos dugno, paspaudžiu ranka, kad suliptų.
Maskarponės sūrį, jogurtą, cukrų išmaišau iki vientisos masės, supilu citrinos sultis ir pačioje pabaigoje – ištirpintą želatiną.
Visą šį gėrį ant išklotų sausainių ir į šaltą vietą, kad sustingtų. Šįkart supylusi maskarponės masę dar mėlynių uogienės “įleistukus” padariau: po šaukštelį įvairiose vietose šliūkštelėjau prieš nešant stingti, nes jogurtas mėlynių skonio buvo.
Mama Laima