Nebrangus, greitai pagaminamas ir skanus pyragas – taip jį apibūdina tinklaraštininkė Zita iš “Mamukynas.lt”
Reikės:
pusės litro kefyro,
1 kiaušinio,
1 stiklinės cukraus,
10 šaukštų aliejaus,
1 arbatinio šaukštelio sodos,
4 stiklinių miltų,
vanilinio cukraus.
Į dubenį pilti kefyrą, berti sodą, sumaišyti ir palikti 10 min, kad išputotų. Po to pilti aliejų, cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinį ir maišyti, kol cukrus ištirps. Berti persijotus miltus, sumaišyti. Pilti į kepimo skardą ir kepti 180 laipsnių temperatūroje. Kepimo laikas priklauso, kokio dydžio jūsų skarda. Ar iškepęs, patikrinam mediniu pagaliuku, jei tešla nebelimpa – galima traukt lauk.
Galima naudoti ne tik kefyrą, bet ir rūgpienį, pasukas, pasukas su uogų priedais. Taip pat įberti razinų, aguonų ar kokoso drožlių.
Mama Zita