Mano pasididžiavimas, atradimas, didžiausias džiaugsmas ir skaniausias iš skaniausių Donna Hay’s keksiukų receptas.
Keksiukai su nutella
Ranką prie širdies dedu – šie geriausi. Man jie tokie… neatsivalgomi. Nutellos plutelė traški, traški, tai mane ir papirko. Prie progos siūlau pasibandyti ir įsimylėti.
10 didelių keksiukų (arba 12, jei nebūsit tokie gobšūs, kaip aš, ir po mažiau į formeles pilsit):
140 kambario temp. sviesto
100 g cukraus
3 kiaušiniai
1 a.š. vanilinio cukraus
200 g miltų
žiupsnelis druskos
1,5 a.š. kepimo miltelių
10 (arba 12 a.š. nutellos)
Eiga:
minkštą sviestą išsukti su cukrumi. Galima mikseriu – kokias 2 minutes. Plakant po vieną įmušti kiaušinius. Berti vanilinį cukrų.
Miltus sumaišyti su druska ir kepimo milteliais ir suberti į masę. Išmaišyti iki vientisumo.
Į kiekvieną formelę krėsti tešlą, kad liktų 1-1,5 cm nuo viršaus. Tuomet dėti po šaukštelį nutellos ir dantų krapštuku išsukti nutellą paviršiuje, kol visas pasidengs.
Kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-30 min.
Ar jau iškepę, galima patikrinti įbedus dantų krapštuką. Jei jis neapsivelia tešla – valio, keksiukai iškepę.
Lengva kaip 2×2, skanu neišpasakytai.