Plikyti lietiniai – tai ypatingai švelnūs, minkšti ir ploni blynai, kurie tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems įdarams.
Blynai
Naujausias
Įsibėgėjus rudeniui ant savo stalų nešame vis daugiau rudens gėrybių – gaminame iš jų įvairiausius patiekalus ir naudojamės proga jas valgyti šviežias.
Sekmadienį visa Lietuva sveikins tėčius, o Vilniaus meras Valdas Benkunskas sveikinimų lauks iš dviejų dukrų – dvejų metų Agotos ir paskutinę praėjusių metų dieną gimusios Marcelės.
Jeigu ieškote skanių ir paprastų blynų receptų, rekomenduojame šį tinklaraštininkės Odetos iš „Samčio burtai“ receptą....
Tai – varškėčiai be miltų. Varškėtukai be miltų tinkami tiems, kurie netoleruoja gliuteno ir vengia visko, kas su tuo susiję.
Blynelius mėgsta dauguma vaikų, tad šiandien dalinamės "Babyblog" sukurtu receptu.
Žemaičių blynai su kopūstais tiks vegetarams. Jie tokie pat minkšti, sotūs ir gardūs. Nors "Maistas ant stalo" pavadino juos žemaičiais, šis receptas atkeliavo iš Dzūkijos. Ten jie vadinami kokorais.
Kai norisi sotaus, nostalgiško ir šeimos stalą vienijančio patiekalo, daugelis lietuvių prisimena vieną iš vaikystės klasikų – žemaičių blynus. Šie traškūs išorėje, minkšti viduje bulvių blyneliai su mėsingais įdarais ne tik gardūs, bet ir neatsiejami nuo savaitgalio pietų tradicijų.
Blynelius mėgsta visi. Iškepti pusryčiams ar vakarienei, šie blynai abejingų nepaliks. Siūlome pasigaminti!
Senoviniai lietiniai blynai purūs ir labai skanūs. Šis lietinių blynų receptas atkeliavo iš senais laikais alsuojančios valgyklos.
Mūsų bičiulė Jelena siūlo paragauti brokolių blynelių. Kaip žinia, šios žaliosios daržovės turi itin daug vertingųjų maisto medžiagų, tačiau jų ne visada lengva įsiūlyti mažiesiems. Gal išrankiesiems vaikams patiks blyneliai iš brokolių?...
Burokėliai – idealus pasirinkimas visiems, kurie turi problemų dėl kraujo, pavyzdžiui, nukritęs hemoglobino kiekis.