Kopūstų blynai su kefyru purūs, minkšti, tirpstantys burnoje. Blynai su kopūstais tokie pat kaip vaikystėje kepdavo močiutė. Vaikams šie blynai labai patiko. Receptu dalinasi Maistas ant stalo.
Blynai
Naujausias
Kai virtuvėje kvepia keptais obuoliais, laikas išsikepti jaukius blynus su obuoliais. Purūs, saldūs ir nostalgiškai primenantys vaikystę – šis receptas taps jūsų rudens favoritu.
Ruduo – metas, kai virtuvėje norisi šilumos, jaukumo ir lengvų, bet gardžių kepinių. Šie mini blyneliai su obuoliais arba moliūgu – puikus pasirinkimas pusryčiams, užkandžiui ar desertui.
Ruduo – tai metas, kai virtuvėje karaliauja moliūgai. Iš jų galima gaminti sriubas, troškinius, pyragus, o vienas paprasčiausių ir gardžiausių patiekalų – moliūgų blynai.
Žemaičių blynai su kopūstais tiks vegetarams. Jie tokie pat minkšti, sotūs ir gardūs. Nors "Maistas ant stalo" pavadino juos žemaičiais, šis receptas atkeliavo iš Dzūkijos. Ten jie vadinami kokorais.
Kai norisi sotaus, nostalgiško ir šeimos stalą vienijančio patiekalo, daugelis lietuvių prisimena vieną iš vaikystės klasikų – žemaičių blynus. Šie traškūs išorėje, minkšti viduje bulvių blyneliai su mėsingais įdarais ne tik gardūs, bet ir neatsiejami nuo savaitgalio pietų tradicijų.
Kriaušės – vienas švelniausių rudens vaisių, o iš jų virta kriaušių uogienė – tikras nostalgiškas skanėstas. Ji gardžiai dera su blynais, varške, sūriais, skrebučiais ar tiesiog šaukšteliu prie arbatos. Lengvai saldžiarūgštis skonis, vaisių aromatas ir šiluma, sklindanti iš stiklainio, primena vaikystę ir močiutės virtuvę.
Japoniški blynai – tai vienas įspūdingiausių desertų, kuris užkariavo socialinius tinklus visame pasaulyje. Jie – aukšti, purūs ir minkšti kaip debesys, o jų tekstūra primena lengvą sufliuką. Nors atrodo įspūdingai, juos galima visai nesunkiai pasigaminti ir namuose.
Amerikietiški blynai – tai tie stori, purūs amerikietiški blyneliai, kuriuos gamina su pasukomis arba kefyru. Jie purūs kaip tikrų tikriausias biskvitas. Amerikoje šiuos storulius valgo su klevų sirupu.
Plikyti lietiniai – tai ypatingai švelnūs, minkšti ir ploni blynai, kurie tinka tiek saldiems, tiek pikantiškiems įdarams.
Įsibėgėjus rudeniui ant savo stalų nešame vis daugiau rudens gėrybių – gaminame iš jų įvairiausius patiekalus ir naudojamės proga jas valgyti šviežias.
Sekmadienį visa Lietuva sveikins tėčius, o Vilniaus meras Valdas Benkunskas sveikinimų lauks iš dviejų dukrų – dvejų metų Agotos ir paskutinę praėjusių metų dieną gimusios Marcelės.















