Amerikietiški blynai – tai tie stori, purūs amerikietiški blyneliai, kuriuos gamina su pasukomis arba kefyru. Jie purūs kaip tikrų tikriausias biskvitas. Amerikoje šiuos storulius valgo su klevų sirupu.
Kiti dar deda skrudintos šoninės arba sviesto. Uogienė, riešutų sviestas, vaisiai, riešutai, medus, plakta grietinėlė, cinamonas ir cukrus, ledai. Kas kaip išmano taip ir valgo.
O man skaniausia su agavų sirupu.
Stori amerikietiški blynai – skaniausias patiekalas gali būti ir šeštadienio ar sekmadienio pusryčiams. Galite patiekti su vaisiais, grietinėle, karštu šokoladu ir riešutais. Dėkite tai ką mėgstate.
Amerikietiški blynai su kefyru
8 vnt. 11 cm skersmens blynai (2 porcijos)
- 210 g kvietinių miltų
- 1 arbatinis šaukštelis sodos
- 2 kupini šaukštai cukraus
- žiupsnis druskos
- 336 g kefyro
- 1 didelis kiaušinis
- 55 g sviesto (reikia išlydyti)
- aliejaus patepti keptuvei
Kaip kepti blynus
- Pasverikite miltus. Suberkite cukrų, sodą, druską.
- Ant nedidelės kaitros išlydykite sviestą.
- Išplakite kiaušinį, supilkite kefyrą ir maišant šluotele supilkite kiek pravėsusį sviestą. Išmaišykite iki vientisos masės.
- Į miltų masę supilkite kefyro ir kiaušinio plakinį, išmaišykite iki vientisos masės kol neliks miltų gumuliukų. Geriausia maišyti su šluotele. Taip tešla išsimaišo geriausiai.
- Keptuvę patepkite aliejumi. Įkaitinkite iki vidutinės kaitros. Vienam blynui dėkite du didelius šaukštus tešlos. Uždenkite dangtį ir palikite minutei, kad pakiltų. Tada apverskite bynus ir vėl uždenkite.
- Patiekite su mėgstamu sirupu. Skanaus!

Šaltinis: www.maistasantstalo.lt