Dalyvaukite konkurse ir laimėkite!

Tinginys su cinamonu: dar neragautas skonis

Tinginys
Tinginys / Shutterstock

Tinginys – vienas populiariausių desertų Lietuvoje, kurį daugelis prisimena iš vaikystės. Paprastas, greitai paruošiamas ir visada pavykstantis saldumynas. Tačiau šiandien siūlome tradicinį receptą kiek pakeisti – įprastą skonį paįvairinti cinamonu. Šis prieskonis suteiks desertui šilumos, jaukumo ir visai naują aromatą, kurio dar, galbūt, neteko ragauti.

Reikės:

  • 300 g sausainių (geriausia paprastų, trapučių)
  • 200 g sviesto
  • 150 g kondensuoto pieno
  • 3 šaukštų kakavos miltelių
  • 3 šaukštų cukraus (pagal skonį)
  • 1–2 arbatinių šaukštelių cinamono
  • žiupsnelio druskos
Tinginys
Tinginys / Shutterstock

Gaminimo eiga:

  1. Sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais, bet ne iki trupinių – tinginys skaniausias, kai jaučiami gabalėliai.
  2. Puode ant silpnos ugnies ištirpdykite sviestą, suberkite cukrų, kakavą ir maišykite, kol masė taps vientisa.
  3. Supilkite kondensuotą pieną, gerai išmaišykite.
  4. Į dar šiltą masę suberkite cinamoną ir žiupsnelį druskos. Cinamonas suteiks ypatingą kvapą bei skonį.
  5. Paruoštą šokoladinę masę supilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite.
  6. Masę dėkite į kepimo formą ar paprastą maistinę plėvelę, suformuokite ritinį.
  7. Palikite šaldytuve bent 4–5 valandoms (geriausia per naktį).

Patiekimas ir idėjos

  • Pjaustykite plonais gabalėliais.
  • Galite pabarstyti trupučiu cinamono miltelių ar cukraus pudros prieš patiekdami.
  • Jei norite dar sodresnio skonio, į masę galite įmaišyti saujelę riešutų ar razinų.

Ar patiko straipsnis?