Žurnalo MANO NAMAI metinė prenumerata su 53% NUOLAIDA!
Bynai
Blynai

Žinoma tinklaraštininkė siūlo idėją Užgavėnėms: spalvingas blynų padėklas

Jei tradiciniai Užgavėnių blynai pabodo, šiemet pabandykite atrasti kur kas įvairesnį ir naujų skonių kupiną blynų pasaulį. Blynai puikiai tinka eksperimentams, juos galima ragauti saldžius ir sūrius, atrasti netikėtus derinius ir sukurti šventinę nuotaiką visai šeimai, sako tinklaraštininkė Berta Garuckė. Ji dalijasi idėja, kaip šią dieną paruošti spalvingą blynų padėklą, kuris pradžiugins tiek mažuosius, tiek suaugusiuosius.

Tinklaraščio „Cukrinis avinėlis“ autorė sako, kad Užgavėnių kiekvienais metais ypač laukia. Ji pasakoja, kad nuo vaikystės ši diena jai buvo ypatinga: su šeima gamindavo kaukes, persirengę lankydavo kaimynus, stebėdavo Kanapinio ir Lašininio kovas, o svarbiausia – mėgaudavosi močiutės keptais mieliniais blynais su aguonomis.

„Nuo pat vaikystės Užgavėnės man yra ypatinga šventė ir už tai esu dėkinga tėvams bei seneliams, kurie šiai šventei suteikė tikrai labai smagias bei nepamirštamas akimirkas. Šias tradicijas stengiuosi perduoti ir savo dukrytei. Kasmet švenčiame Užgavėnes su šokiais, dainomis, renginiais ir, žinoma, blynais. Kartais su mieliniais, kartais su lietiniais, kartais su saldžiais, kartais su sūriais“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Pašnekovė atskleidžia, kad jau daug metų jos šeima renkasi „Malsenos“ blynų mišinius – jų dėka, pasak B. Garuckės, blynai iškepami greitai ir lengvai, o rezultatas – visada puikus. Šiais metais ji kartu su dukra Adele nusprendė paruošti skirtingų blynų padėklą, kuris ne tik atrodo įspūdingai, bet ir leidžia kiekvienam atrasti savo mėgstamą skonį.

Berta dalijasi savo mėgstamiausiais blynų ir pagardų deriniais: šiemet tinklaraštininkė nusprendė kepti blynus su spalvingais pabarstukais, mielinius blynelius ir maistingus daržovių blynus.

„Visi jie labai skirtingi, todėl tikrai atras savo mėgstamiausią tiek vaikai, tiek suaugusieji. Be to, juos galima derinti su gausybe įvairiausių saldžių ir sūrių pagardų – kiekvienas gali susikurti savo tobulą blynų derinį“ – teigia pašnekovė.

Berta sako, kad toks blynų padėklas ne tik sukuria jaukią šventinę atmosferą, bet ir leidžia improvizuoti bei išbandyti naujus skonius. 

„Kiekvienas skonis gali būti vis kitoks. O ir pats padėklas atrodo labai spalvingai bei nuotaikingai, tad skiriant vos pusvalandį galima Užgavėnėms suteikti naujų skonių bei atradimų“, – šypsosi B. Garuckė.

Blynai
Blynai

Skirtingų derinių įvairovė

Pirmasis jos pasirinkimas – Confetti blynai. Jie spalvingi ir linksmi, tikra šventė tiek vaikams, tiek suaugusiesiems, sako tinklaraštininkė.

Ji rekomenduoja šiuos blynus pagardinti jogurtu, avietėmis, šilauogėmis, braškėmis, bananais šokolado padažu, mažais zefyriukais ar šokolado drožlėmis.

Kitas variantas – klasikiniai mieliniai blynai. Pasak Bertos, mieliniams blyneliams taip pat tinka patys įvairiausi saldūs pagardai, ypač močiutės obuolienė, o prie nesaldaus jų varianto puikiai dera traški šoninė ar ikrai.

O štai daržovių blynus mielai renkasi suaugusieji. Jie sotesni, maistingi ir puikiai dera su įvairiais sūriais pagardais. Derinkite juos su varškės padažu, grietine, rūkyta lašiša ar ikrais, pesto padažu ar šviežiomis daržovėmis.

„Užgavėnės – puiki proga ne tik atsisveikinti su žiema, bet ir eksperimentuoti virtuvėje. Šis blynų padėklas – tai lengvas ir smagus būdas šią šventę paversti dar ypatingesne. Tad belieka pasirūpinti blynų mišiniais, pasiruošti mėgstamus pagardus ir leistis į skonių kelionę“ , – ragina pašnekovė.

Mano išsaugoti straipsniai