Šviežių uogų sezonas netrukus pasibaigs, bet jomis mėgautis galime ne tik vasarą. Tereikia žinoti keletą pagrindinių taisyklių, kaip mėgstamiausias uogas sudžiovinti, kad jos būtų ne tik gardžios, bet ir išlaikytų kuo daugiau naudingųjų savybių....
Uogų, kaip ir vaistažolių, nerekomenduojama rinkti pamiškėse, šalia kelių. Geriausia jas rinkti pintinėse ir ne storesniu nei 30 cm sluoksniu....
Namuose pagaminti tyrelę ar uogienę tikrai nėra taip sudėtinga, kaip jums gali pasirodyti. O nauda nenuneigiama, kadangi šiuose produktuose gausu būtiniausių vitaminų jūsų vaikui ir maistingų medžiagų....
Išbraidyti vasaros pievas ir „prisivaistažoliauti" – vienas svarbiausių ir labai prasmingas vasaros darbas. Konsultuoja medicinos m. daktaras doc. vaistininkas Juozas Vasiliauskas....
Dar visai neseniai virėme aviečių uogienę, o šiandien jau nekantraujame ją panaudoti kilniam tikslui - burnoje tirpstantiems pyrago gabalėliams! Paprastas receptas, puikus rezultatas bei eilė svečių su užrašų knygute, norinčių jį iš tavęs išgirsti....
Namuose pagaminti ledai - neabejotinai sveikesni už pirktinius. O jeigu į gamybos procesą įtrauksite ir vaikus, tokie ledai jiems taps dar ir skaniausiais pasaulyje....