Avinžirniai – jau tūkstančius metų nepamainomi žmonių mitybos racione. Nors iš šių ankštinių daržovių galima pasigaminti pačių įvairiausių patiekalų, tačiau turbūt daugelis lietuvių bent kartą yra ragavę jų humusą. Tai – vienas seniausių Artimųjų Rytų valgių, sparčiai išpopuliarėjęs visame pasaulyje....
avinžirniai
Apie falafelius (avinžirnių kotletus) esu girdėjusi ir mačiusi jų nuotraukas internete jau senokai. Mane taip viliojo jų išvaizda, jog neabejojau - falafeliai yra labai skanūs....
Ar žinojote, kad šiandien visas pasaulis mini šokoladinių keksiukų dieną? Ir, turbūt, retas kuris atsispirtų šiai dangiškai pagundai......
Jei pietums suvalgysime vien tik daržovių salotų, nepagardintų sūriu, mėsa ar žuvimi, greitai praalksime. Tačiau tokios salotos bus ne tik gardžios, bet ir sočios, jei jas papildysime avinžirniais. Sveikatai palankios mitybos konsultantė, gydytoja dietologė dr. Edita Gavelienė teigia, kad lengviausiai gaunamą baltymų šaltinį – mėsą – verta retkarčiais pakeisti ankštiniais: pupelėmis, sojomis, lęšiais, žirniais ar avinžirniais. Be daugelio vitaminų ...
Dviejų vaikų mama tinklaraštininkė Jelena siūlo puikią alternatyvą nesveikiems užkandžiams. Išbandykite!...