Avinžirniai – jau tūkstančius metų nepamainomi žmonių mitybos racione. Nors iš šių ankštinių daržovių galima pasigaminti pačių įvairiausių patiekalų, tačiau turbūt daugelis lietuvių bent kartą yra ragavę jų humusą. Tai – vienas seniausių Artimųjų Rytų valgių, sparčiai išpopuliarėjęs visame pasaulyje.
RECEPTAS
Avinžirnių humusas
Humusui reikės:
400 konservuotų avinžirnių;
3 v. š. alyvuogių aliejaus;
2 skiltelių česnako;
1 a. š. malto kumino;
2 v. š. sezamų pastos „tahini“;
1 vnt. citrinos sulčių.
Gaminimo eiga:
- Nuplaukite avinžirnius po šaltu vandeniu ir leiskite vandeniui nuvarvėti.
- Smulkintuvu susmulkinkite avinžirnius ir visus likusius ingredientus.
- Patiekite humusą su duona arba šviežiomis daržovėmis.
Skanaus!