Dviejų vaikų mama tinklaraštininkė Jelena siūlo puikią alternatyvą nesveikiems užkandžiams. Išbandykite!
Orkaitėje kepti avinžirniai su prieskoniais
Reikės:
2 skardinių avinžirnių (arba 800 g avinžirnių, kuriuos išsivirsite patys);
3 valgomieji šaukštai ištirpinto kokoso aliejaus;
Druskos;
Pipirų;
Rūkytos paprikos prieskonių( bėriau 1.5 arbatinius šaukštelius)
Avinžirnius nukošiame, pilame kokoso aliejų, beriame prieskonius.
Prieskonius naudokite pagal savo skonį – ar norite aštresnių, ar su česnaku, čia jau jūsų fantazijos reikalas.
Sumaišytus avinžirnius su prieskoniais beriame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepame 200°C temperatūroje 35-40 min, vis pamaišydami.
Skanaus