Vaikų mityba yra viena iš svarbiausių tėvų užduočių, nes tinkama mityba užtikrina augančio organizmo sveikatą ir vystymąsi.
Mityba
atsitiktinis
Viskas prasideda namuose: būtent čia formuojasi vaikų valgymo įpročiai. Kaip tinkamai derinti maisto kiekį, kokia turėtų būti vaikų užkandžių dėžutė – tai tik dalys kylančių klausimų tėvams. Į juos ir kitus klausimus atsakysime jums sveiko maisto gaminimo dirbtuvių metu. ...
Sveiki mitybos įpročiai, suformuoti ankstyvoje vaikystėje, yra pagrindas visam gyvenimui. Jie padeda ne tik užtikrinti tinkamą vaiko fizinį vystymąsi, bet ir skatina sveikus santykius su maistu.
Balandėlių receptą su mėsa žino, ko gero, kiekviena šeimininkė. O kuo galima pakeisti mėsą, jei jos nesinori? Ogi išbandykite balandėlius, kurių viduje – grikiai arba ryžiai su grybais....
Patarimų, koks turėtų būti vaiko dienos režimas, kaip sudaryti dienotvarkę, randame beveik visose tėvams ir pedagogams skirtose knygose apie vaikų ugdymą. Šiame straipsnyje apžvelgsime ne tik svarbiausius vaiko namų-darželio dienos režimo aspektus, bet ir pasigilinsime į konkrečią situaciją - ikimokyklinuko dienos režimą vasaros mėnesiais ir grįžimą į įprastą darželio ritmą po jų....
Tinkamai subalansuota vaiko mityba yra būtina jo augimui, vystymuisi ir gerai sveikatai. Tačiau svarbu, kad sveiki patiekalai taptų malonumu ne tik vaikams, bet ir visai šeimai.
Ne vienas esame girdėję, kad žuvis gerina nuotaiką, stiprina širdį, imunitetą, suteikia energijos, mažina diabeto riziką. Tačiau iki šiol lietuvių mityboje žuvis niekaip nenurungia mėsos. Galbūt viena iš priežasčių – mitai? Su mitybos specialiste Vaida Kurpiene bandysime išsklaidyti mitus apie žuvį vaiko mityboje....
Jis nieko nenori valgyti... išskyrus saldumynus. Taip apie savo vaiką pasakyti gali ne viena mama. Ką apie tai galvoja specialistai? Gydytojos dietologės Daivos Čižauskaitės komentaras....
2-5 metų vaikai yra tikri konservatoriai. Maisto konservatoriai. Bet koks bandymas jiems pasiūlyti naujo produkto dažniausiai baigiasi net neprasidėjęs. „Aš nevalgysiu, man neskanu", – rėkia vaikas, kuris net neparagavo siūlomo maisto....
Brusketos – tai klasikinis itališkas užkandis, kuris yra lengvai pagaminamas, bet nepaprastai skanus. Traškus duonos pagrindas, švieži ingredientai ir aromatingi prieskoniai sukuria nepakartojamą skonio derinį.
Mama Anastasija pasakoja apie savo sūnelį Orestą, kuris nuo mažų dienų buvo daug kam alergiškas. Kaip pasikeitė mažylio mityba ir ką apskritai galima valgyti saugiai, o kur slypi pavojai? Specialistų taip pat teiraujamės apie košių gardinimą prieskoniais, druska, sviestu - ar tai tinka kūdikiams?...
Beveik trečdalis moksleivių mielai maitintųsi saldumynais, antra tiek vaikų pripažįsta karšto maisto svarbą, tačiau vis dar didelė dalis moksleivių tenkinasi šaltais užkandžiais, atskleidė mokykloms maistą tiekiančios įmonės „Pontem" užsakymu „Spinter tyrimai" atlikta reprezentatyvi mokinių apklausa....