Guliašas – tai patiekalas, atkeliavęs iš Vengrijos, tačiau spėjęs išpopuliarėti visoje Europoje. Šis gardus, tirštas troškinys iš mėsos, daržovių ir prieskonių dažnai vadinamas „šaltųjų vakarų karaliumi“, nes ne tik pasotina, bet ir sušildo.
prieskoniai
Naujausias
Lauro lapai dažniausiai naudojami kulinarijoje kaip kvapnus prieskonis, tačiau jų nauda tuo nesibaigia. Iš šių lapų išgaunamas arba namuose paruošiamas lauro lapų aliejus vertinamas kaip natūrali priemonė sveikatai ir grožiui.
Vienas iš didžiausių rūpesčių auginant vaiką - jo mityba. Kaip turi atrodyti sveiko vaiko valgiaraštis? Kaip atžalą įtikinti valgyti daržoves, grūdines košes ar kitus sveikus patiekalus? Juk jis daug mieliau renkasi traškučius, saldainius ir kitus jam kvepiančius, tačiau dažnai nesveikus produktus. Kaip teigia vaikų gastroenterologas ir Lietuvos gydytojų sąjungos prezidentas prof. Liutauras Labanauskas, svarbiausia, kad vaiko mityba būtų visapusiškai subalansuota....
Lauro lapas – vienas dažniausiai naudojamų prieskonių lietuviškoje virtuvėje. Jis ne tik suteikia sriuboms, troškiniams ar marinatams ypatingo aromato, bet ir pasižymi naudingomis savybėmis organizmui.
Atėjus vasarai redakciją užplūdo laiškai su mamų klausimais apie atostogas su kūdikiu. Konsultuoja gydytoja neonatologė dr. Eglė Markūnienė....