Ši plačiai Lietuvoje auginama daržovė naudojama troškiniams, kepiniams, sriuboms ir net desertams. Šį kartą siūlome išbandyti cukinijų blynus su varške. Šie minkšti, purūs blynai tinka ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar sočiai vakarienei....
receptai
Naujausias
Kiaušinyje išsivolioję prancūziški skrebučiai, jautienos ir cukinijų pasimatymas kebabinėje, sriuba, kurioje morka kutena moliūgą, pyragu tapti svajojantis obuolių ir varškės apkepas. Norite dar daugiau netikėtumų virtuvėje? Tuomet griebkite knygą „Kakė Makė. Receptai“ ir stačia galva nerkite į maisto įdomybių kelionę, kurią kartu su Kake Make sugalvojo mitybos specialistė, tinklaraščio „Sveika ir gardu“ autorė Indrė Trusovė bei maisto entuziastė, tinklara...
Kaip pasigaminti ne tik kažką gardaus, bet ir palankaus sveikatai? Kulinarinių knygų autorė Beata Nicholson pataria – „paslėpkite“ daržoves kepiniuose! Manėte, kad burokėliai, morkos, cukinijos, kalafiorai ar saldžiosios bulvės puikiai dera tik salotose? O kaip jums pasiūlymas – daržovės desertui? Pabandykite daržoves integruoti keksiukuose, kurie patiks tiek mažiems, tiek dideliems. Daržovės kepinius suminkština, suteikia natūralaus saldumo, daugiau spalvų, o svarbi...
Kiaušiniuose yra lengvai pasisavinamų baltymų, riebalų, angliavandenių, vitaminų, mineralinių ir kitų maistinių medžiagų. Tiesa, maistinė kiaušinių vertė priklauso nuo baltymo ir trynio cheminės sudėties, kurią lemia vištos veislė, lesalas, laikymo būdas ir metų laikas. Vaikams galima duoti kietai virto kiaušinio, tad virkite juos ne mažiau nei 10 minučių....
Nuo seniausių laikų žiemos šventės suburdavo artimuosius, o pagrindiniu akcentu, žinoma, tapdavo – dėmesys vieni kitiems ir dovanos, kurioms ypatingą aurą suteikdavo pagamintų rankdarbių ar skanėstų simbolika. Vienu pagrindinių simbolių, norint palinkėti turtų, sėkmės ir džiaugsmo, būdavo riešutai. 3 idėjos, kaip ir kokias dovanas paruošti su jais?...
Kol mes tingiai krapštomės saulės įkaitintose savo namų virtuvėse ir šaldytuvuose, ieškodamos, iš ko pagaminti savaitgalio pusryčius (kiaušinienė, košė, karšti sumuštiniai?), trijų vaikų – 13 m. Vinco, 10 m. Jurgio, 2 m. Marcelės mama, knygos „Natūralus rauginimas“ autorė Ieva Šidlaitė, pasiima bliūdą šaltienos ir eina į mišką rinkti šakų, žievių, spyglių, medžio grybų (kempinių), garšvų, dilgėlių ir įvairių kitokių augalų, o grįžusi paleidži...
Primename 5 išbandytus receptus su bulvėmis....
Visada kartoju, kad keksiukai neprivalo būti saldūs. Savo skanumu saldiems kepiniams tikrai nenusileidžia daržovių keksiukai su sūriu. Sotūs, drėgni ir minkšti keksiukai patiks daugeliui vaikų. ...
Kantriai kalėdinių pietų laukiant, bent trumpam alkį numalšins sūrių ir spanguolių lavašo užkandėlės. Jas pagaminti nėra sunku ir užtrunka tik 10 minučių....
Jaukiai papuošus namus, svarbu pasirūpinti ir gardžiai kvepiančiu bei dailiai atrodančiu vaišių stalu. Štai trys receptai – ir smaližiams, ir ieškantiems gardaus užkandžio. ...
Moliūgas gali būti tiesiog moliūgas arba pavirsti į Pelenės karietą, arba tapti baisiu baisuokliu per Heloviną, arba džiuginti mūsų pilvukus, kai patenka į geros šeimininkės rankas....
Apie pieno produktus vaikams kalbiname maisto technologę ir mitybos specialistę, VšĮ „Sveikatai palankus" direktorę ir dviejų vaikų mamą Ramintą Bogušienę....